- Advertisement -
Sastojci za posni punjeni paradajz leblebijama:
- 6 velikih paradajza,
- 200 g kuvanih leblebija,
- 1 crni luk (sitno iseckan),
- 1 čen belog luka,
- 1 kašika maslinovog ulja,
- 1 kašika limunovog soka,
- 1 kašičica kumina,
- svež peršun za dekoraciju,
- so i biber po ukusu.
Posni punjeni paradajz leblebijama se priprema na sledeći način:
- Paradajz operite i pažljivo izdubite sredinu, tako da dobijete „šolje“ od paradajza. Unutrašnjost (semenke i pulpu) sačuvajte.
- U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite crni luk dok ne postane staklast. Dodajte beli luk i kumin, pa pržite još 1 minut.
- Dodajte kuvane leblebije, pulpu paradajza, limunov sok, so i biber. Kuvajte na srednje jakoj vatri 5-7 minuta dok se smesa lepo ne sjedini.
- Punjenu smesu kašikom napunite izdubljeni paradajz.
- Poslužite punjeni paradajz topao, posut svežim peršunom.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posni punjeni paradajz leblebijama
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -