Posni punjeni paradajz leblebijama

522
- Advertisement -

Posni punjeni paradajz leblebijama

Advertisements

Sastojci za posni punjeni paradajz leblebijama:

  • 6 velikih paradajza,
  • 200 g kuvanih leblebija,
  • 1 crni luk (sitno iseckan),
  • 1 čen belog luka,
  • 1 kašika maslinovog ulja,
  • 1 kašika limunovog soka,
  • 1 kašičica kumina,
  • svež peršun za dekoraciju,
  • so i biber po ukusu.

Posni punjeni paradajz leblebijama se priprema na sledeći način:

  1. Paradajz operite i pažljivo izdubite sredinu, tako da dobijete „šolje“ od paradajza. Unutrašnjost (semenke i pulpu) sačuvajte.
  2. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite crni luk dok ne postane staklast. Dodajte beli luk i kumin, pa pržite još 1 minut.
  3. Dodajte kuvane leblebije, pulpu paradajza, limunov sok, so i biber. Kuvajte na srednje jakoj vatri 5-7 minuta dok se smesa lepo ne sjedini.
  4. Punjenu smesu kašikom napunite izdubljeni paradajz.
  5. Poslužite punjeni paradajz topao, posut svežim peršunom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni punjeni paradajz leblebijama
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -