Sastojak: pastrmka
Posne batat bombice
Sastojci za posne batat bombice:200g pečenog batat krompira,200g očišćenog mesa pastrmke,50g susama,3 kašike prezli,1 kašika maslinovog ulja,1 kašika liimunovog soka,1/2 kašičice mlevenog đumbira,po ukusu soli,prema potrebi pečenog kikirikija.Za posipanje:100g posnog dimljenog kačkavalja,1 vezica luka vlašca,po potrebi jestive korpice.
Posna rolovana pastrmka
Sastojci za posnu rolovanu pastrmku:4 pastrmke srednje veličine,1 praziluk,250g šampinjona,80g pirinča,4 kašike maslinovog ulja,1 brokoli,2l supe od povrća,80g posnog putera,mešavina začina,šafran, biber.
Posna ljuta pastrmka u sosu
Sastojci za posnu ljutu pastrmku u sosu:1 pastrmka od oko 800g (može i neka druga riba po izboru),2 sveže zelene ljute papričice,3 čena belog luka,1 kašika margarina,1 kašika brašna,1 limun,1 glavica crnog luka,nekoliko kapi tabasko sosa,200g pirinča,peršun,maslinovo ulje,so,mleveni crni biber.
Najbolje riblje pljeskavice
Sastojci za riblje pljeskavice:
razna riba (poželjno je imati šarana 20%, pastrmke 10%, ostalo su kvalitetnije ciprinide kao što su plotica, klen, škobalj, mrena, od drugih vrsta može som, grgeč...).
Grilovana pastrmka
Sastojci za grilovanu pastrmku:
400-600 g pastrmke,
2 kašike maslinovog ulja,
so,
biber,
peršun ili mladi zeleni luk.
Pečena pastrmka
Sastojci za pečenu pastrmku:
4 pastrmke od po 300-400 g,
3 lista žalfije,
peršun,
2 čena belog luka,
3/4 šolje suvog belog vina,
1,5 limun,
6 supenih kašika ulja,
so,
biber.
Pastrmka sa karanfilićem
Sastojci za pastrmku sa karanfilićem:
4 pastrmke od po 200 g,
4 klina karanfilića,
150 ml maslinovog ulja,
brašno,
peršun,
so.
Pastrmka sa pečurkama
Sastojci za pastrmku sa pečurkama:
1 pastrmka od 1 kg,
limun,
500 g svežih šampinjona,
brašno,
2 glavice luka,
2 šargarepe,
ulje,
so,
mleveni crni biber,
rukola ili peršun za dekoraciju.
Riba punjena povrćem
Sastojci za ribu punjenu povrćem:
dve veće morske ili rečne ribe po želji (skuša, smuđ, pastrmka),
1 kg krompira,
300 g šargarepe,
250 g smrznutog graška,
2-3 manje glavice crnog luka,
2 čena belog luka,
3-4 kašike povrtnog bujona iz kocke,
veza peršuna,
3-4 kašike ulja,
limun,
biber,
so,
pomorandža.
Pastrmka sa rotkvicama
Potrebno je:
8 fileta pastrmke,
glavica zelene salate,
2 limuna,
veza peršuna,
10 rotkvica,
dva-tri lista bosiljka,
2 struka mladog luka,
kašičica đumbira u prahu,
maslinovo ulje,
so,
biber.
Priprema:
Riblje filete operite pod mlazom hladne vode,...