Pastrmka sa karanfilićem

Pastrmka sa karanfilićem

Advertisement

Sastojci za pastrmku sa karanfilićem:

  • 4 pastrmke od po 200 g,
  • 4 klina karanfilića,
  • 150 ml maslinovog ulja,
  • brašno,
  • peršun,
  • so.

Pastrmka sa karanfilićem se priprema na sledeći način:

  1. Napravite filete od pastrmke, a ukoliko ne umete tražite od prodavca ribe da vam napravi.
  2. Malo posolite filete pastrmke i uvaljajte ih u brašno.
  3. Zagrejte ulje u tiganju i pržite pastrmke dok ne porumene.
  4. Ocedite ih na salveti.
  5. Sitno iseckajte peršun.
  6. U jednoj posudi zagrejte maslinovo ulje sa klinovima karanfilića i peršunom.
  7. Rasporedite filete na velikom tanjiru ili ovalu, prelijte ih uljem sa karanfilićima i odmah poslužite.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Pastrmka sa karanfilićem
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Na osnovu 5 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares