- Advertisement -
Sastojci za pastrmku sa karanfilićem:
- 4 pastrmke od po 200 g,
- 4 klina karanfilića,
- 150 ml maslinovog ulja,
- brašno,
- peršun,
- so.
Pastrmka sa karanfilićem se priprema na sledeći način:
- Napravite filete od pastrmke, a ukoliko ne umete tražite od prodavca ribe da vam napravi.
- Malo posolite filete pastrmke i uvaljajte ih u brašno.
- Zagrejte ulje u tiganju i pržite pastrmke dok ne porumene.
- Ocedite ih na salveti.
- Sitno iseckajte peršun.
- U jednoj posudi zagrejte maslinovo ulje sa klinovima karanfilića i peršunom.
- Rasporedite filete na velikom tanjiru ili ovalu, prelijte ih uljem sa karanfilićima i odmah poslužite.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 5 Review(s)
Pastrmka sa karanfilićem
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -