Posna ljuta pastrmka u sosu

231
- Advertisement -

Posna ljuta pastrmka u sosu

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu ljutu pastrmku u sosu:

  • 1 pastrmka od oko 800g (može i neka druga riba po izboru),
  • 2 sveže zelene ljute papričice,
  • 3 čena belog luka,
  • 1 kašika margarina,
  • 1 kašika brašna,
  • 1 limun,
  • 1 glavica crnog luka,
  • nekoliko kapi tabasko sosa,
  • 200g pirinča,
  • peršun,
  • maslinovo ulje,
  • so,
  • mleveni crni biber.

Posna ljuta pastrmka u sosu se priprema na sledeći način:

  1. U blender stavimo crni luk i papriku isečene na parčad, dodamo čenove belog luka, tabasko sos, limunov sok, posolimo, pobiberimo, dodamo 1-2 kašike maslinovog ulja i izmiksamo sastojke.
  2. Ribi odstranimo peraja.
  3. Na nekoliko mesta zasečemo ribu sa obe strane.
  4. Posolimo i pobiberimo sa unutrašnje i spoljašnje strane.
  5. Zatim uvaljamo u brašno.
  6. U tepsiju na šporetu sipamo maslinovo ulje, dodamo margarin i na zagrejanu masnoću stavimo ribu da se prži.
  7. Za vreme prženja ribu okrećemo.
  8. Kada se isprži, na jednu stranu ribe nanesemo izmiksanu smesu.
  9. Posle nekoliko minuta prženja sklonimo tepsiju sa šporeta.
  10. Činiju za serviranje ribe ukrasimo listovima endivije.
  11. Zatim na činiju serviramo ribu.
  12. Peršun sitno isečemo, dodamo u sud sa prethodno skuvanim pirinčem i promešamo.
  13. Do ribe, sa jedne strane, serviramo pirinač.
  14. Ribu dekorišemo krugovima limuna i grančicama peršuna.
  15. Dekoraciju završimo crvenim i žutim čeri paradajzom i ljutim papričicama.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna ljuta pastrmka u sosu
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)
- Advertisement -