- Advertisement -
Sastojci za posnu ljutu pastrmku u sosu:
- 1 pastrmka od oko 800g (može i neka druga riba po izboru),
- 2 sveže zelene ljute papričice,
- 3 čena belog luka,
- 1 kašika margarina,
- 1 kašika brašna,
- 1 limun,
- 1 glavica crnog luka,
- nekoliko kapi tabasko sosa,
- 200g pirinča,
- peršun,
- maslinovo ulje,
- so,
- mleveni crni biber.
Posna ljuta pastrmka u sosu se priprema na sledeći način:
- U blender stavimo crni luk i papriku isečene na parčad, dodamo čenove belog luka, tabasko sos, limunov sok, posolimo, pobiberimo, dodamo 1-2 kašike maslinovog ulja i izmiksamo sastojke.
- Ribi odstranimo peraja.
- Na nekoliko mesta zasečemo ribu sa obe strane.
- Posolimo i pobiberimo sa unutrašnje i spoljašnje strane.
- Zatim uvaljamo u brašno.
- U tepsiju na šporetu sipamo maslinovo ulje, dodamo margarin i na zagrejanu masnoću stavimo ribu da se prži.
- Za vreme prženja ribu okrećemo.
- Kada se isprži, na jednu stranu ribe nanesemo izmiksanu smesu.
- Posle nekoliko minuta prženja sklonimo tepsiju sa šporeta.
- Činiju za serviranje ribe ukrasimo listovima endivije.
- Zatim na činiju serviramo ribu.
- Peršun sitno isečemo, dodamo u sud sa prethodno skuvanim pirinčem i promešamo.
- Do ribe, sa jedne strane, serviramo pirinač.
- Ribu dekorišemo krugovima limuna i grančicama peršuna.
- Dekoraciju završimo crvenim i žutim čeri paradajzom i ljutim papričicama.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posna ljuta pastrmka u sosu
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
- Advertisement -