- Advertisement -
Sastojci za ribu punjenu povrćem:
- dve veće morske ili rečne ribe po želji (skuša, smuđ, pastrmka),
- 1 kg krompira,
- 300 g šargarepe,
- 250 g smrznutog graška,
- 2-3 manje glavice crnog luka,
- 2 čena belog luka,
- 3-4 kašike povrtnog bujona iz kocke,
- veza peršuna,
- 3-4 kašike ulja,
- limun,
- biber,
- so,
- pomorandža.
Riba punjena povrćem se priprema na sledeći način:
- Svo povrće očistite i operite.
- Krompir i crni luk isecite na kockice, šargarepu na tanke kolutove, pa sve pomešajte.
- Dodajte smrznuti grašak, seckani beli luk i peršun, začinite suvim začinom, pobiberite i posolite, pa sipajte ulje i dobro promešajte.
- Ribe očistite, operite, odstranite im glave, malo posolite, a zatim ih napunite pripremljenim filom.
- Poređajte ih u posudu za pečenje, prelijte uljem, preko riba rasporedite ostatak fila i kolutove pomorandže i sve prekrijte aluminijumskom folijom.
- Pecite 60 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, ali desetak minuta pred kraj pečenja uklonite foliju, pojačajte temperaturu na 200 stepeni i zapecite da riba i povrće porumeni.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Riba punjena povrćem
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -