Riba punjena povrćem

riba punjena povrcem

Advertisement

Sastojci za ribu punjenu povrćem:

  • dve veće morske ili rečne ribe po želji (skuša, smuđ, pastrmka),
  • 1 kg krompira,
  • 300 g šargarepe,
  • 250 g smrznutog graška,
  • 2-3 manje glavice crnog luka,
  • 2 čena belog luka,
  • 3-4 kašike povrtnog bujona iz kocke,
  • veza peršuna,
  • 3-4 kašike ulja,
  • limun,
  • biber,
  • so,
  • pomorandža.

Riba punjena povrćem se priprema na sledeći način:

  1. Svo povrće očistite i operite.
  2. Krompir i crni luk isecite na kockice, šargarepu na tanke kolutove, pa sve pomešajte.
  3. Dodajte smrznuti grašak, seckani beli luk i peršun, začinite suvim začinom, pobiberite i posolite, pa sipajte ulje i dobro promešajte.
  4. Ribe očistite, operite, odstranite im glave, malo posolite, a zatim ih napunite pripremljenim filom.
  5. Poređajte ih u posudu za pečenje, prelijte uljem, preko riba rasporedite ostatak fila i kolutove pomorandže i sve prekrijte aluminijumskom folijom.
  6. Pecite 60 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, ali desetak minuta pred kraj pečenja uklonite foliju, pojačajte temperaturu na 200 stepeni i zapecite da riba i povrće porumeni.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Riba punjena povrćem
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Na osnovu 1 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares