Naslovna Sastojci Pirinač

Sastojak: pirinač

posna musaka od sampinjona recept

Posna musaka od šampinjona na vodi

Sastojci za posnu musaku od šampinjona: 5 kropmira, 2 šargarepe, pakovanje šampinjona, 3 češnja belog luka, šaka pirinča, pola ljute papričice, so, biber, vočester sos, maslinovo ulje, a može i na vodi.
posne punjene paprike

Posne paprike na vodi

Sastojci za posne paprike: sveže paprike, pečurke, paradajz u tubi, pirinač, praziluk, so, biber, peršun.
rizoto sa pecurkama i crnim vinom

Rižoto sa pečurkama i crnim vinom

Sastojci za rižoto sa pečurkama i crnim vinom: 300 g šampinjona, 2 šoljice za kafu pirinča, 2 kašike ulja, 1 dl crnog vina, 1 glavica crnog luka, so, biber, origano, 2 šoljice vode.
paprike punjene ribljim mesom hilandarski kuvar

Paprike punjene ribljim mesom

Paprike punjene ribljim mesom se pripremaju na sledeći način: Punjene paprike se ne prave često u Hilandaru, jer obično ima mnogo gostiju, a priprema zahteva dosta posla. Doduše, i gosti se angažaju i pomažu: naberu paprike, skinu peteljke i semenke i operu ih.
beli rizoto recept

Posni beli rižoto

Sastojci za posni beli rižoto: 200 g dagnji, 50 g lignji, 200 g pirinča, 1 dl belog vina, 1/2 kuvane šargarepe, 1/2 veze naseckanog peršuna, hladno ceđeno maslinovo ulje, 1/2 limuna, so.
paradajz corba sa pirincem recept

Posna paradajz čorba sa pirinčem

Sastojci za posnu paradajz čorbu sa pirinčem: 500 g paradajza, so, crni luk, aleva paprika, zelena paprika, peršunov list, celerov list, brašno, ulje, pirinač.
djuvec sa ribom recept

Đuveč sa ribom

Sastojci za đuveč sa ribom: 300 g ulja, 200 g pirinča, 1 kg ribe, 1 kg crnog luka, aleva paprika, so, biber, vegeta.
podvarak sa pirincem

Postan podvarak s pirinčem

Sastojci za postan podvarak s pirinčem: veća glavica kiselog kupusa, 3 glavice crnog luka, 2 kašike pirinča, kašičica slatke ili ljute mlevene paprike, 2-3 lista lorbera, 250 ml ulja, čen belog luka, biber u zrnu, so po ukusu.
punjeni-krompir

Punjeni krompir na vodi

Sastojci za punjeni krompir: 2 veća krompira, 1/4 šolje (ili 50 g) braon pirinča, 2 kašičice ljute aleve paprike, 3 dl supe od povrća, 250 g kuvanog, neslanog pasulja ili boranije (može iz konzerve), pola sitno isečene crvene paprike, izgnječeni čen belog luka, 2 kašike seckanog korijandera.
klijanje deteline

6 načina za pripremu sirove hrane

Ovaj vid posne ishrane je veoma zdrav i zbog toga što sadrži niz korisnih vitamina, minerala i drugih sastojaka, koji regulišu razmenu materija u ljudskom organizmu
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -