Morske plodove iseći na komadiće i prodinstati na malo zagrejanog ulja dok ne omekšaju.
Dodati prethodno skuvan pirinač, posoliti po ukusu, uliti vino, umešati sitno naseckanu kuvanu šargarepu, naseckane listove peršuna i uz povremeno mešanje ili trešenje posude, kuvati 3-5 minuta.
Skloniti sa grejne ploče i poslužiti uz kriške limuna.
Sastojci za posni pasulj sa bundevom:500g pasulja (beli ili bilo koji drugi),2 glavice crnog luka sitno seckanog,1 sveža crvena paprika sečena na manje komade,3 čena belog luka sitno seckanog,200g očišćene bundeve isečene na manje komade,1 manji koren celera isečen na manje komade,1 kašičica soli,biber u zrnu (5-6 kom),1 list lovora,1 kašika slatke začinske paprike,svež peršun,½ dl ulja (ako ne pravite na vodi),5dl pasiranog paradajza,vruća voda za nalivanje.