- Advertisement -
Sastojci za posni beli rižoto:
- 200 g dagnji,
- 50 g lignji,
- 200 g pirinča,
- 1 dl belog vina,
- 1/2 kuvane šargarepe,
- 1/2 veze naseckanog peršuna,
- hladno ceđeno maslinovo ulje,
- 1/2 limuna,
- so.
Posni beli rižoto se priprema na sledeći način:
- Morske plodove iseći na komadiće i prodinstati na malo zagrejanog ulja dok ne omekšaju.
- Dodati prethodno skuvan pirinač, posoliti po ukusu, uliti vino, umešati sitno naseckanu kuvanu šargarepu, naseckane listove peršuna i uz povremeno mešanje ili trešenje posude, kuvati 3-5 minuta.
- Skloniti sa grejne ploče i poslužiti uz kriške limuna.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 6 Review(s)
Beli rižoto
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -