Postan podvarak s pirinčem

Podvarak s pirinčem

Advertisement

Sastojci za postan podvarak s pirinčem:

  • veća glavica kiselog kupusa,
  • 3 glavice crnog luka,
  • 2 kašike pirinča,
  • kašičica slatke ili ljute mlevene paprike,
  • 2-3 lista lorbera,
  • 250 ml ulja,
  • čen belog luka,
  • biber u zrnu,
  • so po ukusu.

Postan podvarak s pirinčem se priprema na sledeći način:

  1. Kupus operite u hladnoj vodi, ocedite i iseckajte što sitnije.
  2. Crni luk očistite, usitnite i kratko propržite na zagrejanom ulju.
  3. Dodajte kupus, sipajte malo tople vode i dinstajte na srednjoj temperaturi, uz stalno mešanje.
  4. Začinite mlevenom paprikom, dodajte seckan beli luk, lorber, opran i oceđen pirinač, biber u zrnu i posolite po ukusu.
  5. Tepsiju ili vatrostalnu činiju nauljite, sipajte podvarak, nalijte još malo tople vode i zapecite u rerni da se uhvati rumena korica.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Postan podvarak s pirinčem
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
4.51star1star1star1star1star Na osnovu 26 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares