- Advertisement -
Sastojci za postan podvarak s pirinčem:
- veća glavica kiselog kupusa,
- 3 glavice crnog luka,
- 2 kašike pirinča,
- kašičica slatke ili ljute mlevene paprike,
- 2-3 lista lorbera,
- 250 ml ulja,
- čen belog luka,
- biber u zrnu,
- so po ukusu.
Postan podvarak s pirinčem se priprema na sledeći način:
- Kupus operite u hladnoj vodi, ocedite i iseckajte što sitnije.
- Crni luk očistite, usitnite i kratko propržite na zagrejanom ulju.
- Dodajte kupus, sipajte malo tople vode i dinstajte na srednjoj temperaturi, uz stalno mešanje.
- Začinite mlevenom paprikom, dodajte seckan beli luk, lorber, opran i oceđen pirinač, biber u zrnu i posolite po ukusu.
- Tepsiju ili vatrostalnu činiju nauljite, sipajte podvarak, nalijte još malo tople vode i zapecite u rerni da se uhvati rumena korica.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 29 Review(s)
Postan podvarak s pirinčem
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -