POSNA JELA SA SASTOJKOM: posni sir
Posni špageti sa aromatičnim biljem
Sastojci za posne špagete sa aromatičnim biljem:
320 g tankih posnih špageta,
pola suve ljute papričice,
1 čen belog luka,
150 ml maslinovog ulja,
50 g biljnog sira,
30 g mešavine suvog začinskog bilja (timijan, majoran, origano, žalfija, ruzmarin, bosiljak, nana).
Posna testenina sa morskim plodovima
Sastojci za posnu testeninu sa morskim plodovima:
1 praziluk,
1 glavica crnog luka,
4 čena belog luka,
1 dl ulja,
1 pakovanje zamrznutih morskih plodova,
300 g šampinjona,
100 g crnih maslina,
1 kašičica čili papričice (u prahu),
pola kašičice aleve paprike,
kuvani paradajz 300-400 ml (po ukusu),
biber,
so,
vegeta,
1-2 kašičice šećera,
belo vino 2.5 dl,
1 kašičica đumbira u prahu (može i ne mora),
100 g posnog sira (voditi računa da u njemu nema ni postotka mlečnog proteina ili kazeina).
Posne pituljice
Sastojci za posne pituljice:
1/2 kg kora za pitu,
1 čaša kisele vode (od jogurta),
1/2 čaše ulja,
300 g tvrdog posnog sira,
300 g kečapa,
200 g mariniranih rezanih šampinjona,
1 prašak za pecivo,
origano.
16 posnih slanih pita koje morate probati
Ovo su recepti za pripremu 16 najboljih posnih slanih pita. Pogledajte koje su to posne slane pite koje morate probati
Posne lazanje sa tunjevinom
Sastojci za posne lazanje:
posne kore za lazanje, ako ih ne nadjete onda mogu poslužiti i kore od heljde (jufke za pitu),
500 g šampinjona,
2 tunjevine,
500 ml paradajz pirea ili paradajz sosa,
čaša sojinog mleka,
120 g margarina,
3 kašike brašna,
2 kašike griza,
400 g biljnog sira,
origano,
začini po želji,
kečap.
Praziluk sa posnim sirom
Sastojci za praziluk sa posnim sirom:
500 g praziluka,
4 čena belog luka,
200 ml tomatina,
50 g dimljenog posnog sira (od soje),
100 g sardina u biljnom ulju,
so,
mleveni biber,
mešavina začina.