- Advertisement -
Sastojci za posni čizkejk sa malinama:
Kora:
- 200 g posnog keksa (npr. posni integralni keks),
- 80 g biljnog margarina (otopljenog).
Fil:
- 500 g posnog sira (npr. posni tofu sir),
- 200 g posnog jogurta (npr. sojin jogurt),
- 100 g smeđeg šećera ili zaslađivača po želji,
- 2 kašike gustina ili kukuruznog brašna,
- sok i kora od jednog limuna,
- 200 g malina (sveže ili smrznute).
Posni čizkejk sa malinama se priprema na sledeći način:
- U blenderu ili seckalici usitnite posne kekse dok ne postanu sitni mrvice. Dodajte otopljeni biljni margarin i dobro promešajte da se sve lepo sjedini. Smesu rasporedite po dnu posude za pečenje (prečnika oko 20-22 cm) i pritisnite da se dobije kompaktna korica. Stavite u frižider dok pripremate fil.
- U činiji izmiksajte posni sir, posni jogurt, smeđi šećer, gustin (ili kukuruzno brašno), sok i koru limuna dok ne dobijete glatku smesu. Pazite da se sve lepo sjedini.
- Dodajte maline u fil i lagano promešajte da se ravnomerno rasporede.
- Prelijte fil preko pripremljene kore i poravnajte površinu.
- Stavite čizkejk u prethodno zagrejanu rernu na 180°C i pecite oko 40-45 minuta, dok ne dobije blago zlatnu boju.
- Nakon pečenja, izvadite čizkejk iz rerne i ostavite da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi.
- Kada se ohladi, stavite ga u frižider da se dobro stegne, idealno preko noći.
- Poslužite ohlađen posni čizkejk sa malinama, možete ukrasiti dodatnim svežim malinama ili prelivom od malina po želji.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni čizkejk sa malinama
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -