Posni čizkejk sa malinama

1825
- Advertisement -

Posni čizkejk sa malinama

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni čizkejk sa malinama:

Kora:

  • 200 g posnog keksa (npr. posni integralni keks),
  • 80 g biljnog margarina (otopljenog).

Fil:

  • 500 g posnog sira (npr. posni tofu sir),
  • 200 g posnog jogurta (npr. sojin jogurt),
  • 100 g smeđeg šećera ili zaslađivača po želji,
  • 2 kašike gustina ili kukuruznog brašna,
  • sok i kora od jednog limuna,
  • 200 g malina (sveže ili smrznute).

Posni čizkejk sa malinama se priprema na sledeći način:

  1. U blenderu ili seckalici usitnite posne kekse dok ne postanu sitni mrvice. Dodajte otopljeni biljni margarin i dobro promešajte da se sve lepo sjedini. Smesu rasporedite po dnu posude za pečenje (prečnika oko 20-22 cm) i pritisnite da se dobije kompaktna korica. Stavite u frižider dok pripremate fil.
  2. U činiji izmiksajte posni sir, posni jogurt, smeđi šećer, gustin (ili kukuruzno brašno), sok i koru limuna dok ne dobijete glatku smesu. Pazite da se sve lepo sjedini.
  3. Dodajte maline u fil i lagano promešajte da se ravnomerno rasporede.
  4. Prelijte fil preko pripremljene kore i poravnajte površinu.
  5. Stavite čizkejk u prethodno zagrejanu rernu na 180°C i pecite oko 40-45 minuta, dok ne dobije blago zlatnu boju.
  6. Nakon pečenja, izvadite čizkejk iz rerne i ostavite da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi.
  7. Kada se ohladi, stavite ga u frižider da se dobro stegne, idealno preko noći.
  8. Poslužite ohlađen posni čizkejk sa malinama, možete ukrasiti dodatnim svežim malinama ili prelivom od malina po želji.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni čizkejk sa malinama
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -