Posna pica sa povrćem i maslinama

621
- Advertisement -

Posna pica sa povrćem i maslinama

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu picu sa povrćem i maslinama:

Za testo:

  • 2 šolje brašna (po mogućstvu integralnog),
  • 1 kašičica suvog kvasca,
  • 1 kašičica šećera,
  • 3/4 šolje tople vode,
  • 2 kašičice maslinovog ulja,
  • prstohvat soli.

Za sos:

  • 1 šolja pasiranog paradajza,
  • 1 čen belog luka, sitno iseckan,
  • 1 kašičica origana,
  • 1 kašičica suvog bosiljka,
  • so i biber po ukusu.

Za fil:

  • 1 šolja seckane tikvice,
  • 1 šolja seckane crvene paprike,
  • 1 šolja seckane crne masline,
  • 1 šolja seckane crvene crvene luk,
  • 1 šolja seckane šampinjona,
  • 1 šolja posnog rendanog sira (npr. od biljnog mleka).

Posna pica sa povrćem i maslinama se priprema na sledeći način:

  1. U maloj posudi, rastvorite kvasac i šećer u toplom mleku. Ostavite da se kvasac aktivira.
  2. U velikoj posudi, pomešajte brašno i so. Dodajte aktivirani kvasac i maslinovo ulje. Mesite dok ne dobijete glatko testo.
  3. Pokrijte posudu čistom krpom i ostavite testo da naraste, oko 1 sat.
  4. Umutite pasirani paradajz sa belim lukom, origanom, bosiljkom, solju i biberom. Ostavite sa strane.
  5. Razvucite testo na plehu obloženom papirom za pečenje.
  6. Premažite testo pripremljenim sosom.
  7. Poslažite seckano povrće i masline po testu.
  8. Pospite posnim sirom.
  9. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200°C oko 20-25 minuta, ili dok testo ne postane zlatno smeđe.
  10. Izvadite iz rerne i ostavite da se malo ohladi pre sečenja.
  11. Poslužite uz dodatak svežeg bosiljka i kap maslinovog ulja.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna pica sa povrćem i maslinama
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
- Advertisement -