- Advertisement -
Sastojci za posnu picu sa povrćem i maslinama:
Za testo:
- 2 šolje brašna (po mogućstvu integralnog),
- 1 kašičica suvog kvasca,
- 1 kašičica šećera,
- 3/4 šolje tople vode,
- 2 kašičice maslinovog ulja,
- prstohvat soli.
Za sos:
- 1 šolja pasiranog paradajza,
- 1 čen belog luka, sitno iseckan,
- 1 kašičica origana,
- 1 kašičica suvog bosiljka,
- so i biber po ukusu.
Za fil:
- 1 šolja seckane tikvice,
- 1 šolja seckane crvene paprike,
- 1 šolja seckane crne masline,
- 1 šolja seckane crvene crvene luk,
- 1 šolja seckane šampinjona,
- 1 šolja posnog rendanog sira (npr. od biljnog mleka).
Posna pica sa povrćem i maslinama se priprema na sledeći način:
- U maloj posudi, rastvorite kvasac i šećer u toplom mleku. Ostavite da se kvasac aktivira.
- U velikoj posudi, pomešajte brašno i so. Dodajte aktivirani kvasac i maslinovo ulje. Mesite dok ne dobijete glatko testo.
- Pokrijte posudu čistom krpom i ostavite testo da naraste, oko 1 sat.
- Umutite pasirani paradajz sa belim lukom, origanom, bosiljkom, solju i biberom. Ostavite sa strane.
- Razvucite testo na plehu obloženom papirom za pečenje.
- Premažite testo pripremljenim sosom.
- Poslažite seckano povrće i masline po testu.
- Pospite posnim sirom.
- Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200°C oko 20-25 minuta, ili dok testo ne postane zlatno smeđe.
- Izvadite iz rerne i ostavite da se malo ohladi pre sečenja.
- Poslužite uz dodatak svežeg bosiljka i kap maslinovog ulja.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 2 Review(s)
Posna pica sa povrćem i maslinama
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -