Naslovna Sastojci Praziluk

Sastojak: praziluk

posne punjene suve paprike recept

Posne punjene suve paprike

Sastojci za posne punjene suve paprike: 15 većih suvih paprika, 300 g pirinča, 2 veće glavice crnog luka, 1 beli deo praziluka, 150 g suvog grožđa, 100 g seckanih oraha, 100 ml maslinovog ulja, so, biber.
djuvec od praziluka recept

Đuveč od praziluka

Sastojci za đuveč od praziluka: 1/2 kg praziluka, 1/2 kg paradajza, 50 g pirinča, 1-2 šargarepe, 2 dl ulja, 3 dl vode, 1 limun, 1 suva crvena paprika, 2 kašičice tucane ljute paprike, so.
zapečen posni pasulj sa povrcem recept

Zapečen pasulj sa povrćem

Sastojci za zapečen pasulj sa povrćem: 250-300 g pasulja tetovca, 300 g praziluka, 2 glavice crnog luka, 3-4 paprike, peršunov list, ulje, 4 paradajza, začin od povrća, so, biber.
daikon supa recept

Daikon supa

Sastojci za Daikon supu: 1 srednja bela rotkva, 2 štapića celera, 1 manji crveni luk, 1/2 praziluka, 1 šargarepa, ulje, 1 kašika seckanog peršuna, prstohvat belog luka u prahu, 200 g pelata paradajza, mešavina začina.
Posna čorba od karfiola sa grizom na vodi recept

Najbolja posna jela na vodi

Pogledajte najbolja posna jela na vodi po našem izboru. Ovi posni recepti na vodi su za pripremu posnih jela na vodi od posnih supa i čorbi, preko posnih glavnih jela na vodi do posnih deserata na vodi.
rizoto od ovasa

Posni rižoto od ovasa

Sastojci za posni rižoto od ovasa: 1250 g ovasa, vezica mladog luka ili praziluk, 2 rendane šargarepe, komad rendanog celera, paprika iseckana na kockice, morska so, ulje, prstohvat mirođije, 2 kašike suncokreta, 2 kašike golice.
lignje i fileti soma u sosu

Lignje i fileti soma u sosu

Sastojci za lignje i filete soma u sosu: 1 kg kolutova lignji, 400 g fileta soma, 1 praziluk, 1 crveni luk, 1/2 glavice crvenog kupusa, 1 crvena kisela paprika, 3-4 kisela krastavca, 2 šargarepe, 1 koren celera, 1 manji prokelj, 1 ljuta paprika, 400 g šampinjona, malo soja ili tamari sosa, mešavine suvog začina po ukusu, ulje, 750 g pirinča, brašna po potrebi.
brancin na povrcu

Brancin na povrću

Sastojci za brancin na povrću: 1 brancin 500-600 g, 1 paradajz, 1/2 zelene paprike, 1/2 crvene paprike, 1 manji praziluk, 1 manja glavica crnog luka, 1/6 kašičice semena morača, 1/2 kašičice naseckanih listova peršuna, 1/4 kašičice origana, 1/4 kašičice majčine dušice, maslinovo ulje, limun, so, biber.
testenina sa morskim plodovima

Posna testenina sa morskim plodovima

Sastojci za posnu testeninu sa morskim plodovima: 1 praziluk, 1 glavica crnog luka, 4 čena belog luka, 1 dl ulja, 1 pakovanje zamrznutih morskih plodova, 300 g šampinjona, 100 g crnih maslina, 1 kašičica čili papričice (u prahu), pola kašičice aleve paprike, kuvani paradajz 300-400 ml (po ukusu), biber, so, vegeta, 1-2 kašičice šećera, belo vino 2.5 dl, 1 kašičica đumbira u prahu (može i ne mora), 100 g posnog sira (voditi računa da u njemu nema ni postotka mlečnog proteina ili kazeina).
posna sarma recept

Posne sarme

Sastojci za posne sarme: 100 g praziluka ili crnog luka, 2-3 kašike ulja, 80 g integralnog pirinča (može i običan), 40 g mix pahuljica (ovsenih, raženih i ječmenih), 20 g sojinih pahuljica, 1/2 kašičice bibera, 1/2 kašičice mlevene začinske paprike - može ljuta, 1/2 kašičice mlevenog sušenog povrća, po ukusu soli za sarmu, 10 većih listova kiselog kupusa (ili 20 malih), 2-3 lovorova lista, 2-3 male crvene ljute papričice, po ukusu mlevene začinske paprike - može ljuta, 0,5 dl ulja, još 2 lista kiselog kupusa za podlogu i pokrivanje sarme, po potrebi vode.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -