Sastojci za filete brancina sa pomorandžom i limunom:
4 fileta brancina,
1 beli deo struka praziluka,
2 zelena limuna,
2 pomorandže,
2 struka mladog luka,
60 g posnog margarina,
100 ml riblje čorbe,
1 kašičica iseckanog vlašca,
maslinovo ulje,
so,
biber.
Fileti brancina sa pomorandžom i limunom se pripremaju na sledeći način:
Zagrejte rernu na 210 stepeni.
Operite limun i pomorandže i narežite na tanke kolutove.
Praziluk i mladi luk očistite i sitno iseckajte.
U tiganju zagrejte 2 kašike maslinovog ulja i 10 g posnog margarina, kratko propržite praziluk i mladi luk i potom sipajte u vatrostalnu posudu.
Prelijte ribljom čorbom, pa preko luka rasporedite filete brancina.
Posolite i pobiberite, prekrijte kolutovima agruma i dodajte 20 g margarina.
Prekrijte masnim papirom i pecite 10-15 minuta.
Potom izvadite filete i stavite u topao tanjir.
Procedite sok sa dna posude u manju činiju, dodajte preostali margarin i umutite. Po želji dodajte malo soli i bibera, umešajte seckani vlašac i sipajte preko fileta.
Recepti za pripremu deset posnih jela na vodi koje morate probati. Ukoliko postite na vodi, pogledajte ove recepte
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više