Sastojci za filete brancina sa pomorandžom i limunom:
4 fileta brancina,
1 beli deo struka praziluka,
2 zelena limuna,
2 pomorandže,
2 struka mladog luka,
60 g posnog margarina,
100 ml riblje čorbe,
1 kašičica iseckanog vlašca,
maslinovo ulje,
so,
biber.
Fileti brancina sa pomorandžom i limunom se pripremaju na sledeći način:
Zagrejte rernu na 210 stepeni.
Operite limun i pomorandže i narežite na tanke kolutove.
Praziluk i mladi luk očistite i sitno iseckajte.
U tiganju zagrejte 2 kašike maslinovog ulja i 10 g posnog margarina, kratko propržite praziluk i mladi luk i potom sipajte u vatrostalnu posudu.
Prelijte ribljom čorbom, pa preko luka rasporedite filete brancina.
Posolite i pobiberite, prekrijte kolutovima agruma i dodajte 20 g margarina.
Prekrijte masnim papirom i pecite 10-15 minuta.
Potom izvadite filete i stavite u topao tanjir.
Procedite sok sa dna posude u manju činiju, dodajte preostali margarin i umutite. Po želji dodajte malo soli i bibera, umešajte seckani vlašac i sipajte preko fileta.
Sastojci za posne ruske kape:
Za jednu koru:
200 g brašna,
10 kašika šećera,
1 prašak za pecivo,
2 dl kisele vode,
0,5 dl ulja,
2 pune kašike kakao praha.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više