Sastojak: šargarepa
16 posnih slanih pita koje morate probati
Ovo su recepti za pripremu 16 najboljih posnih slanih pita. Pogledajte koje su to posne slane pite koje morate probati
Posne sarmice od blitve sa nanom
Za sarmice od blitve potrebno je: 1 kg blitve,
1 velika šargarepa (rendana),
400 g paradajza (rendanog),
250 g pirinča,
1 kašika mirođije,
1 glavica crnog luka,
maslinovo ulje,
so,
biber,
nana,
vegeta
Posna zapečena boranija
Sastojci za posnu zapečenu boraniju:
1 kg žute ili zelene boranije,
2 glavice crnog luka,
3 kom. šargarepe,
1 kom. peršuna (koren),
1 manji celer,
3-4 kom. paradajza,
veza peršunovog lista,
4-5 češnjeva belog luka,
so,
biber,
začin C,
1 kašičica djumbira u prahu,
ulje 1-1,5 dcl,
kašika aleve paprike.
Postan krompir sa povrćem u rerni
Sastojci za krompir sa povrćem u rerni:
1 kg krompira,
1 crvena paprika,
1 zelena paprika,
2 glavice crnog luka,
3 šargarepe,
so,
aleva paprika,
origano,
ulje.
Posna salata od krompira i mrkve na vodi
Sastojci za posnu salatu od krompira i mrkve:
1/2 kg krompira,
200 g senfa,
4 manje glavice crnog luka,
može jedna do dve mrkve, a može i bez nje.
Posne makarone na vodi
Sastojci za posne makarone na vodi:
velika glavica crnog luka,
jedna šargarepa,
dve kašike biljnog začina,
kašičica bosiljka,
posne makarone,
voda.
Posna torta od šargarepe i pomorandže
Sastojci za posnu tortu od šargarepe i pomorandže:
2 šoljice brašna,
1,5 šoljica narendane šargarepe,
2 kašičice cimeta,
1 pomorandža,
7 kašičica šećera,
pola šoljice ulja,
prašak za pecivo,
šaka oraha (ili bilo kog orašastog voća).
Posna musaka od šampinjona na vodi
Sastojci za posnu musaku od šampinjona:
5 kropmira,
2 šargarepe,
pakovanje šampinjona,
3 češnja belog luka,
šaka pirinča,
pola ljute papričice,
so,
biber,
vočester sos,
maslinovo ulje, a može i na vodi.
Posna pašteta od kikirikija na vodi
Sastojci za posnu paštetu od kikirikija:
3 srednja krompira,
3 šargarepe,
250 g pečenog kikirikija,
2 čena belog luka,
1 kafena kašičica senfa,
so,
biber.
Posna čorba od krompira i šargarepe na vodi
Posna čorba od krompira i šargarepe se priprema na sledeći način:
Velike krompire iz hilandarske bašte (svaki teži gotovo pola kilograma) kuvar, njegov pomoćnik, monasi koji trenutno nemaju drugih poslušanja i gosti operu, oljušte i iseckaju na kockice.