- Advertisement -
Posna čorba od krompira i šargarepe se priprema na sledeći način:
- Velike krompire iz hilandarske bašte (svaki teži gotovo pola kilograma) kuvar, njegov pomoćnik, monasi koji trenutno nemaju drugih poslušanja i gosti operu, oljušte i iseckaju na kockice.
- Isto, sa šargarepama, isekavši je na tanke kolutiće.
- Ako je dan razrešenja na ulje, iseckani luk se proprži, ako je pak posan, luk samo omekša u toploj vodi.
- Doda se pripremljeni krompir i šargarepa, posoli, poklopi i kuva na tihoj vatri.
- Kada povrće omekša i supa se zgusne, posuda se izmakne na kraj šporeta i doda joj se sitno iseckan peršun i hilandarski origano.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 95 Review(s)
Posna čorba od krompira i šargarepe
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -