Posna čorba od krompira i šargarepe

Čorba od krompira i šargarepe

Advertisement

Posna čorba od krompira i šargarepe se priprema na sledeći način:

  • Velike krompire iz hilandarske bašte (svaki teži gotovo pola kilograma) kuvar, njegov pomoćnik, monasi koji trenutno nemaju drugih poslušanja i gosti operu, oljušte i iseckaju na kockice.
  • Isto, sa šargarepama, isekavši je na tanke kolutiće.
  • Ako je dan razrešenja na ulje, iseckani luk se proprži, ako je pak posan, luk samo omekša u toploj vodi.
  • Doda se pripremljeni krompir i šargarepa, posoli, poklopi i kuva na tihoj vatri.
  • Kada povrće omekša i supa se zgusne, posuda se izmakne na kraj šporeta i doda joj se sitno iseckan peršun i hilandarski origano.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna čorba od krompira i šargarepe
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Na osnovu 87 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares