- Advertisement -
Sastojci za posne sarmice od blitve:
- 1 kg blitve,
- 1 velika šargarepa (rendana),
- 400 g paradajza (rendanog),
- 250 g pirinča,
- 1 kašika mirođije,
- 1 glavica crnog luka,
- maslinovo ulje,
- so,
- biber,
- nana,
- vegeta.
Posne sarmice od blitve:
- Blitvu dobro oprati i iseći prednji deblji deo.
- Poparite je da bi se sarme lakše motale, a zatim je oprati hladnom vodom da biste je lakše držali dok motate sarme.
- Sve ostale sastojke stavite u posudu i mešajte dobro, pa tim filom napunite svaki list i motajte sarme.
- Stavite ih u šerpu u koju ste prvo stavili nekoliko listova na dno, dodajte dve šolje vode i malo maslinovog ulja.
- Poklopite sarme i ostavite ih da se kuvaju na umerenoj vatri oko 30 minuta, sve dok voda ne ispari.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posne sarmice od blitve sa nanom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -