Sastojak: šećer u prahu
Posne orasnice
Sastojci za posne orasnice:
300 g mlevenih oraha
250 g posnog margarina,
600 g šecera u prahu,
300 g brašna,
1 prašak za pecivo.
Posne čokoladne keks kuglice
Sastojci za posne čokoladne keks kuglice:
300 g posne mlevene plazme,
250 g margarina,
8 kašika šećera u prahu,
2 kašike ruma,
3 kašike soka od pomorandže,
posna čokolada.
Posna štrudla na vodi
Sastojci za posnu štrudlu na vodi:
1 kg brašna,
1 pakovanje kvasca,
pekmez,
1 vanilin šećer,
1 kafena kašika soli,
prstohvat ili dva praška za pecivo,
1 limun,
voda,
šećer u prahu.
Posne gurabije
Sastojci za posne gurabije:
1/2 kg šećera u prahu,
1/2 l ulja,
1/2 kg brašna.
Praznična posna torta
Sastojci za prazničnu posnu tortu:
250 g šećera,
500 g brašna,
1 kašičica sode bikarbone,
1 vanilin šećer,
šoljica kakaoa,
strugana kora od limuna,
250 g šećera u prahu,
500 g oraha,
2 kašike ulja,
1 strugani muskantni oraščić,
sok od 1/2 limuna
Posna torta za Svetog Nikolu
Sastojci za posnu tortu za Svetog Nikolu:
250 g kristal šećera,
250 g šećera u prahu,
250 g brašna,
200 g oraha,
12 kašika ulja,
2 kašike kakaoa,
1 limun,
1 kašičica sode bikarbone.
Posna slavska torta
Sastojci za posnu slavsku tortu:
500 g mlevenih oraha,
50 g prezle,
1/2 l belog vina,
500 g kristal šećera,
100 g brašna,
strugani oraščić,
šećer u prahu za posipanje.
Posni starinski medenjaci
Sastojci za posne starinske medenjake:
4 šolje brašna,
šolja ulja,
šolja meda,
šolja šećera,
šolja vode,
kašičica sode bikarbone.
Za premaz:
1/2 šolje šećera u prahu,
sok od 1/2 limuna.
Posni egzotični rolat
Sastojci za posni egzotični rolat:
400 g ražanog brašna,
200 g pšeničnog brašna,
350 ml mlake mineralne vode,
250 g suvih krušaka,
125 g suvih šljiva,
125 g suvih kajsija,
125 g suvih smokvi,
250 g badema i oraha,
30 g kvasca,
6 supenih kašika ruma,
5 kašika meda,
kašika šećera,
prstohvat cimeta,
đumbira,
muskatnog oraščića,
soli,
šećer u prahu za posipanje.
Posna kokos salama
Sastojci za posnu kokos salamu:
200 g mlevenog posnog keksa,
kap–dve arome pomorandže,
200 g kokosa,
200 g šećera,
100 g posne čokolade.
Za glazuru:
6 kašika šećera u prahu,
kap-dve arome pomorandže,
malo narandžaste kolačarske boje.