Naslovna Sastojci Smeđi šećer

Sastojak: smeđi šećer

Posna hladna supa od malina

Posna hladna supa od malina

Sastojci za posnu hladnu supu od malina:1kg svežih malina,8dl mineralne vode,5 kašike smeđeg šećera.
Posne pogačice sa kikirikijem

Posne pogačice sa kikirikijem

Sastojci za posne pogačice sa kikirikijem:Za testo:1kg mekog brašna (možete kombinovati sa speltinim brašnom),40g svežeg kvasca,300ml toplog biljnog mleka,400ml tople vode,1 kašika smeđeg šećera,1 kašičica himalajske soli.Za kikiriki fil:300g neslanog i nemasnog pečenog kikirikja (blanširanog),130g posnog maslaca po izboruhimalajske soli i bibera po ukusuposni majonez za premazivanje i susam ili semenke za posipanje.
Posne kocke od palente sa gljivama

Posne kocke od palente sa gljivama

Sastojci za posne kocke od palente sa gljivama:2 šolje povrtnog bujona,½ šolje instant palente,1 kašika margarina,1 kašičica soli,2 veće glavice crvenog luka,1 kašika blazamičnog octa,1 kašika smeđeg šećera,2 kašike maslinovog ulja.Za gljive:400 g gljiva, očišćenih i naseckanih,1 kašičica svežih listova majčine dušice,3 kašike crnog vina,2 kašike maslinovog ulja,1 čen belog luka,so, biber.
Losos sa mediteranskom mešavinom

Losos sa mediteranskom mešavinom

Sastojci za losos sa mediteranskom mešavinom: Filet lososa, 1 mladi crni luk, 100g kečapa, 1 kašika meda, 1 kašika soja sosa, 1 kašičica smeđeg šećera, 1 kašičica senfa, 450g Mediteranske mešavine, maslinovo ulje, 1 kašičica suvog vlašca, beli luk u granulama, mleveni biber, morska ili himalajska so, grančice ruzmarina.
Postan hleb sa bananama i bademima recept

Postan hleb sa bananama i bademima

Sastojci za postan hleb sa bananama i bademima: 1 ipo šolja brašna, tri četvrtine šolje ovsenih pahuljica, pola šolje smeđeg šećera, pola kašičice soli, 1 ipo kašičica suvog kvasca, pola šolje badema, prstohvat muskatnog oraščića, 1 kašičica cimeta, četvrtina šolje ulja, 3 i po zrele banane.
aromaticno kuvano vino recept

Aromatično kuvano vino

Sastojci za aromatično kuvano vino: litar crnog vina, 2 pomorandže, 2 jabuke, 2 štapića cimeta, 3 karanfilića, zvezda anisa, malo mlevenog kardamoma, 4 kašike smeđeg šećera.
Zdrava pita od jabuka

Zdrava pita od jabuka

Sastojci za Zdravu pitu od jabuka: Za koru: 1,5 šoljica brašna od spelte, 3 kašike šećera, prstohvat stevije, 1/4 kašičice cimeta, 1/4 kašičice soli, 1/4 šoljice ulja, 2 kašike vode. Za nadev: 400 g oljuštenih jabuka isečenih na kriške, prstohvat stevije, 1/2 šoljice seckanih oraha, 1/2 šoljice suvog grožđa. Posip: 1/2 šoljice zobenih pahuljica, 1/2 šoljice brašna od spelte, 6 kašika smeđeg šećera, prstohvat stevije, 1/4 šolje soka od jabuka, prstohvat soli.
Postan sos od jabuka

Postan sos od jabuka

Sastojci za Postan sos od jabuka: 2 kg jabuka, 220 ml soka od jabuke, sok od jednog limuna, 100 g smeđeg šećera, kašičica cimeta, muskatni orašćič po želji, puter po želji.
marinirani losos

Marinirani losos

Sastojci za marinirani losos: 4 fileta lososa (po 150 g), veza špargle, kašika soja sosa, 2 kašike ulja za sos i ulje za prženje po potrebi, 2 kašičice meda, 2 kašičice smeđeg šećera, kašičica svežeg ili pola kašičice suvog timijana, pola kašičice sveže mlevenog bibera, pola limuna, so po želji.
pecena bundeva

Pečena bundeva

Pečena bundeva se priprema na sledeći način: Bundevu prepoloviti, iseći na kriške i peći u rerni (možete ih zamotati i u foliju, pa je skloniti pred kraj pečenja).
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -