Posne palačinke sa karamelizovanim lukom i pečurkama

271
- Advertisement -

Posne palačinke sa karamelizovanim lukom i pečurkama

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne palačinke sa karamelizovanim lukom i pečurkama:

Palačinke:

  • 1 šolja brašna,
  • 1 šolja sojinog mleka (ili drugog biljnog mleka po izboru),
  • 2 kašike biljnog ulja (npr. ulje od suncokreta ili maslinovo ulje),
  • 1 kašičica praška za pecivo,
  • prstohvat soli.

Karamelizovani luk i pečurke:

  • 2 crvena luka,
  • 200g pečuraka,
  • 2 kašike biljnog ulja,
  • 2 kašike smeđeg šećera,
  • so i biber po ukusu.

Posne palačinke sa karamelizovanim lukom i pečurkama se pripremaju na sledeći način:

  1. U posudi pomešajte brašno, so i prašak za pecivo.
  2. Dodajte sojino mleko i biljno ulje, pa dobro promešajte da dobijete glatku smesu.
  3. Zagrejte tiganj na srednje jakoj vatri i stavite malo biljnog ulja.
  4. Sipajte malu količinu smese na tiganj kako biste formirali palačinku. Pecite dok ne vidite balončiće na površini, a zatim je okrenite i pecite i sa druge strane. Ponovite postupak dok ne potrošite svu smesu.
  5. U drugom tiganju, zagrejte 2 kašike biljnog ulja. Dodajte iseckane crvene lukove trake i pečurke. Pržite dok luk ne postane staklast i pečurke ne omekšaju.
  6. Dodajte smeđi šećer i pržite još nekoliko minuta dok se luk ne karamelizuje i dobije lepu boju.
  7. Posolite i pobiberite po ukusu.
  8. Stavite karamelizovani luk i pečurke preko posnih palačinki.
  9. Poslužite toplo i uživajte!
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne palačinke sa karamelizovanim lukom i pečurkama
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -