- Advertisement -
Sastojci za posne palačinke sa karamelizovanim lukom i pečurkama:
Palačinke:
- 1 šolja brašna,
- 1 šolja sojinog mleka (ili drugog biljnog mleka po izboru),
- 2 kašike biljnog ulja (npr. ulje od suncokreta ili maslinovo ulje),
- 1 kašičica praška za pecivo,
- prstohvat soli.
Karamelizovani luk i pečurke:
- 2 crvena luka,
- 200g pečuraka,
- 2 kašike biljnog ulja,
- 2 kašike smeđeg šećera,
- so i biber po ukusu.
Posne palačinke sa karamelizovanim lukom i pečurkama se pripremaju na sledeći način:
- U posudi pomešajte brašno, so i prašak za pecivo.
- Dodajte sojino mleko i biljno ulje, pa dobro promešajte da dobijete glatku smesu.
- Zagrejte tiganj na srednje jakoj vatri i stavite malo biljnog ulja.
- Sipajte malu količinu smese na tiganj kako biste formirali palačinku. Pecite dok ne vidite balončiće na površini, a zatim je okrenite i pecite i sa druge strane. Ponovite postupak dok ne potrošite svu smesu.
- U drugom tiganju, zagrejte 2 kašike biljnog ulja. Dodajte iseckane crvene lukove trake i pečurke. Pržite dok luk ne postane staklast i pečurke ne omekšaju.
- Dodajte smeđi šećer i pržite još nekoliko minuta dok se luk ne karamelizuje i dobije lepu boju.
- Posolite i pobiberite po ukusu.
- Stavite karamelizovani luk i pečurke preko posnih palačinki.
- Poslužite toplo i uživajte!
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor:
Posne palačinke sa karamelizovanim lukom i pečurkama
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -