Sastojak: smuđ
Pečeni smuđ iz rerne
Sastojci za pečenog smuđa iz rerne:
dva smuđa,
dva čena belog luka,
jedna kašičica morske soli,
jedan limun,
jedna veza peršunovog lista,
grančica ruzmarina,
malo bibera,
malo maslinovog ulja.
Smudj sa posnim majonezom
Sastojci za smuđa sa posnim majonezom:
3 kg smudja,
1 veza bele zeleni,
100 g šargarepe,
150 g korena celera,
1 glavica crnog luka,
2 lovorova lista,
malo bibera u zrnu,
šoljica i po belog vina,
šoljica sirćeta,
posni majonez,
so.
10 načina za pripremu ribe koje morate probati
Ovu su recepti za pripremu ribe i morskih plodova na deset fenomenalnih načina: 10. Brancin sa povrćem 9. Hladne skuše 8. Marinirani smuđ 7. Šaran punjen orasima...
Riba punjena povrćem
Sastojci za ribu punjenu povrćem:
dve veće morske ili rečne ribe po želji (skuša, smuđ, pastrmka),
1 kg krompira,
300 g šargarepe,
250 g smrznutog graška,
2-3 manje glavice crnog luka,
2 čena belog luka,
3-4 kašike povrtnog bujona iz kocke,
veza peršuna,
3-4 kašike ulja,
limun,
biber,
so,
pomorandža.
Riba u marinatu
Sastojci za ribu u marinatu:
3 kg ribe (šaran, som, kečiga, smuđ, mrena),
1,5 l vode,
1 dl sirćeta,
2-3 glavice sitno sečenog belog luka,
1 dl ulja,
so,
brašno,
ulje za prženje.
Kroketi od smuđa
Sastojci za krokete od smuđa:
1 kg smuđa,
4 kašike ulja,
10 svežih šampinjona,
veza zeleni,
sok od 1 limuna,
brašno,
100 g margarina,
2 krompira,
so.
Paprikaš od ribe
Sastojci za paprikaš od ribe:
1 kg ribe (som ili smuđ, šaran i kečiga),
3 glavice crnog luka,
4 paprike,
5 paradajza,
1 ljuta papričica,
biljni začin,
litar i po vode,
so.
Posna alaska čorba
Sastojci za posnu alasku čorbu:
2 kg razne sitne ribe (šaran, štuka, smuđ, som...),
4 glavice crnog luka,
peršun,
celer,
lovorov list,
beli biber u zrnu,
2-3 crvene paprike,
so.
Fileti smuđa sa povrćem
Sastojci za filete smudja sa povrćem:
500 g fileta smuđa,
300 g paradajza,
200 g crnog luka,
200 g paprike,
200 ml belog vina,
2 čena belog luka,
2 kašike maslinovog ulja,
mirođija,
origano,
limun,
biber,
so.