Posna alaska čorba

Alaska čorba

Advertisement

Sastojci za posnu alasku čorbu:

  • 2 kg razne sitne ribe (šaran, štuka, smuđ, som…),
  • 4 glavice crnog luka,
  • peršun,
  • celer,
  • lovorov list,
  • beli biber u zrnu,
  • 2-3 crvene paprike,
  • so.

Posna alaska čorba se pripremaju na sledeći način:

  1. Ribu oprati, očistiti i narezati na komade, pa je ređati u lonac u kome će se kuvati tako da bude red ribe, red sitno seckanog crnog luka.
  2. Zatim dodati sve ostale sastojke osim soli, naliti hladnom vodom da ogrezne i kuvati na laganoj vatri.
  3. Posoliti pre kraja kuvanja.
  4. Čorba se može zapržiti po ukusu, ali i ne mora.
  5. Veoma je ukusna ako se na tanjir stavi prepečen hleb, pa se čorba nalije preko njega.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna alaska čorba
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Na osnovu 2 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares