- Advertisement -
Sastojci za posnu alasku čorbu:
- 2 kg razne sitne ribe (šaran, štuka, smuđ, som…),
- 4 glavice crnog luka,
- peršun,
- celer,
- lovorov list,
- beli biber u zrnu,
- 2-3 crvene paprike,
- so.
Posna alaska čorba se pripremaju na sledeći način:
- Ribu oprati, očistiti i narezati na komade, pa je ređati u lonac u kome će se kuvati tako da bude red ribe, red sitno seckanog crnog luka.
- Zatim dodati sve ostale sastojke osim soli, naliti hladnom vodom da ogrezne i kuvati na laganoj vatri.
- Posoliti pre kraja kuvanja.
- Čorba se može zapržiti po ukusu, ali i ne mora.
- Veoma je ukusna ako se na tanjir stavi prepečen hleb, pa se čorba nalije preko njega.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posna alaska čorba
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -