Sastojak: suvi kvasac
Posne pekarske kifle
Sastojci za posne pekarske kifle: 1200g brašna, 1 kesica suvog kvasca (7g), 600ml kisele vode, 100ml obične vode, 3 kašike ulja, 100g posnog margarina, 1 kašika šećera, 1 kašika soli, ulje za premazivanje kiflica.
Zvezda pogača sa bundevom
Sastojci za zvezda pogaču sa bundevom: 600g brašna (belo pšenično, meko, tip 400), 9g suvog kvasca, 100g šećera, prstohvat soli, 200g pirea pečene ili kuvane bundeve, 100ml ulja, 150-200ml mlake vode (u zavisnosti od vlažnosti bundeve), posni krem od lešnika.
Posni kolač sa makom i mlevenim orasima
Sastojci za posni kolač sa makom i mlevenim orasima:
Za kore:
2,5 dl gazirane vode,
2 kašike šećera,
2,5 dl ulja,
1 kašika suvog kvasca,
600 g brašna.
Za fil sa makom:
250 g mlevenog maka,
125 g šećera u prahu,
150 g džema od šljiva.
Za fil od oraha:
250 g mlevenih oraha,
125 g šećera u prahu,
150 g džema od kajsija.
Za premaz:
džem od kajsija,
mleveni orasi.
Posna štrudla sa džemom na vodi
Sastojci za posnu štrudlu sa džemom na vodi: 430 do 450 g brašna, 300 ml tople vode, kesica suvog kvasca, prstohvat šećera, kesica vanil šećera, džem.
Domaće posne krofne
Sastojci za domaće posne krofne: 450 g brašna, 50 ml ulja, 150 ml mlake vode, 100 ml kisele vode, kesica suvog kvasca, 2 kesice vanilin šećera, kašika kristal šećera, ulje za pršenje, prah šećer za posipanje
Posna pizza na vodi
Sastojci za posnu pizzu na vodi: 1 kafena kašičica suvog kvasca, prstohvat šećera, 200 ml mlake vode, 300 g brašna, pola kesice praška za pecivo, so, šampinjoni, paprike, mladi zeleni luk, origano, kečap
Postan hleb sa bananama i bademima
Sastojci za postan hleb sa bananama i bademima:
1 ipo šolja brašna,
tri četvrtine šolje ovsenih pahuljica,
pola šolje smeđeg šećera,
pola kašičice soli,
1 ipo kašičica suvog kvasca,
pola šolje badema,
prstohvat muskatnog oraščića,
1 kašičica cimeta,
četvrtina šolje ulja,
3 i po zrele banane.
Posne pizza kiflice
Sastojci za posne pizza kiflice:
3 dl paradajz soka ili pirea,
50 g kukuruza šećerca,
50 g krompira,
50 g graška,
50 g šargarepe,
100 g paprike,
so,
biber,
origano,
glavica crnog luka,
2 čena belog luka,
ravna kašičica aleve paprike,
1 dl vode,
1 dl mlake vode,
2 kašičice suvog kvasca,
1 kašika šećera,
750 g mekog brašna,
120 ml ulja,
250 ml kisele vode,
250 g posnog dimljenog kačkavalja,
120 g margarina.
Katajef
Sastojci za katajef:
Za testo:
150 g brašna,
1 kašičica suvog kvasca,
1 kašičica šećera,
300 ml tople vode.
Za fil:
100 g pečenih mlevenih oraha,
40 g šećera,
cimet,
limunova i pomorandžina kora.
Za preliv:
400 g šećera,
200 ml vode,
1 kašičica limunovog soka.
Posne kiflice sa džemom od kajsija
Sastojci za posne kiflice sa džemom:
500 g brašna,
250 ml mlake vode,
4 kašike meda,
pola kašičice suvog kvasca,
25 g margarina,
200 g džema od kajsija.
Za sirup:
200 ml vode,
4 kašike meda.