Posna tuna štrudla

633
- Advertisement -

Posna tuna štrudla

Advertisements

Sastojci za posnu tuna štrudlu:

  • 250ml tople vode,
  • 1 kašika šećera u kristalu,
  • 1 kesica suvog kvasca,
  • 1 kesica praška za pecivo,
  • 2 kašičice pune soli,
  • 550g belog brašna,
  • 1.5dl ulja.

Za punjenje:

  • 2 konzerve tunjevine,
  • 1 ceo praziluk,
  • 2 ravne kašike slanog začina.

Za preliv:

  • 3 kašike posnog majoneza,
  • 100g susama sirovog.

Posna tuna štrudla se priprema na sledeći način:

  1. Sa vodom i šećerom rastopiti kavasac i ostaviti da nadolazi.
  2. U nabubreli kvasac dodati ulje, soli i odmeriti i prosejati brašno sa praškom za pecivo pa ga malo po malo dodavati ručno mešajući testo.
  3. Od zamešenog testa može izaći dve štrudle.
  4. Podelite. Ostaviti da narasta do 30 minuta.
  5. Punjenje spremati tako sto se sitno isecka praziluk sa malo bibera proprzi pa mu se doda tunjevina i so.
  6. Kada je testo naraslo razviti ga oklagijom što tanje i 1/2 fila nagikovati jednu štrudlu pa zaviti.
  7. Potom ostatkom fila i drugu.
  8. Prebaciti u pleh premazan margarinom i brašnom.
  9. Pa obe štrudle premazati posnim majonezom i ukrasiti susamom.
  10. Peći 40 minuta na 200C.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna tuna štrudla
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
- Advertisement -