- Advertisement -
Sastojci za posnu tuna štrudlu:
- 250ml tople vode,
- 1 kašika šećera u kristalu,
- 1 kesica suvog kvasca,
- 1 kesica praška za pecivo,
- 2 kašičice pune soli,
- 550g belog brašna,
- 1.5dl ulja.
Za punjenje:
- 2 konzerve tunjevine,
- 1 ceo praziluk,
- 2 ravne kašike slanog začina.
Za preliv:
- 3 kašike posnog majoneza,
- 100g susama sirovog.
Posna tuna štrudla se priprema na sledeći način:
- Sa vodom i šećerom rastopiti kavasac i ostaviti da nadolazi.
- U nabubreli kvasac dodati ulje, soli i odmeriti i prosejati brašno sa praškom za pecivo pa ga malo po malo dodavati ručno mešajući testo.
- Od zamešenog testa može izaći dve štrudle.
- Podelite. Ostaviti da narasta do 30 minuta.
- Punjenje spremati tako sto se sitno isecka praziluk sa malo bibera proprzi pa mu se doda tunjevina i so.
- Kada je testo naraslo razviti ga oklagijom što tanje i 1/2 fila nagikovati jednu štrudlu pa zaviti.
- Potom ostatkom fila i drugu.
- Prebaciti u pleh premazan margarinom i brašnom.
- Pa obe štrudle premazati posnim majonezom i ukrasiti susamom.
- Peći 40 minuta na 200C.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 2 Review(s)
Posna tuna štrudla
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -