Posna pica sa tofu sirom

1059
- Advertisement -

Posna pica sa tofu sirom

Advertisements

Sastojci za posnu picu sa tofu sirom:

Za testo:

  • 2 šolje brašna,
  • 1 kesica suvog kvasca,
  • 1 kašičica šećera,
  • 1/2 kašičice soli,
  • 2/3 šolje tople vode,
  • 2 kašike maslinovog ulja. 

Za tofu sir:

  • 1/2 bloka (oko 200g) posnog tofua, izmrvljenog,
  • 2 kašike limunovog soka,
  • 1 kašika maslinovog ulja,
  • 1/2 kašičice sušenog origana,
  • so i biber po ukusu. 
  • Za premaz i nadev:
  • 1/2 šolje posne paradajz paste,
  • 1/2 kašičice sušenog origana,
  • 1/2 kašičice sušenog bosiljka,
  • so i biber po ukusu,
  • povrće po izboru (npr. paradajz, paprika, crni luk, masline).

Posna pica sa tofu sirom se priprema na sledeći način:

  1. U činiji, pomešajte suvi kvasac, šećer i toplu vodu. Ostavite da se kvasac aktivira oko 5 minuta.
  2. U drugoj činiji, pomešajte posno brašno i so. Dodajte aktivirani kvasac i maslinovo ulje. Mešajte dok se sastojci dobro sjedine.
  3. Prebacite testo na blago pobrašnjenu radnu površinu i mesite ga oko 5-7 minuta dok postane glatko. Formirajte loptu od testa.
  4. Vratite testo u činiju, prekrijte je čistom krpom ili folijom i ostavite da odstoji 1-2 sata dok se testo ne udvostruči u veličini.
  5. U činiji, izmrvite posni tofu.
  6. Dodajte limunov sok, maslinovo ulje, sušeni origano, so i biber. Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine.
  7. Prethodno zagrijte rernu na 220 stepeni Celzijusa.
  8. Na pobrašnjenoj površini razvucite testo u željeni oblik.
  9. Premešajte posnu paradajz pastu sa suvim začinima i ravnomerno je rasporedite preko testa.
  10. Na premazano testo stavite nadev od tofu sira i posno povrće po izboru.
  11. Pecite picu u prethodno zagrijanoj rerni oko 15-20 minuta, ili dok testo ne postane zlatno smeđe i hrskavo.
  12. Izvadite picu iz rerne, ostavite je da se malo ohladi, nasecite je i poslužite.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna pica sa tofu sirom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
- Advertisement -