Sastojak: suvo grožđe
Posne štanglice od lešnika sa smokvama i suvim grožđem
Sastojci za posne štanglice od lešnika:
250 g šećera,
100 g suvog grožđa,
sok od 1/2 limuna,
100 g čokolade,
250 g mlevenih lešnika,
100 g smokvi,
250 g južnog voća (ananas, banane, urma),
slatko (od šljiva ili od grožđa).
Posne voćne kuglice
Sastojcci za posne voćne kuglice:
250 g šećera,
250 g mlevenih oraha,
250 g obarenog, oljuštenog i iseckanog badema,
250 g iseckanih suvih smokvi,
250 g iseckanih urmi,
250 g suvog grožđa,
2 pomorandže,
šećerne perle.
Francuski rolat
Za francuski rolat potrebno je: 200 g čokolade,
125 g margarina,
10 kašika mlevenog keksa,
30 g suvog grožđa,
30 g suvih brusnica,
30 g suvih višanja.
Posne štanglice od lešnika
Sastojci za posne štanglice od lešnika:
250 g šećera,
100 g suvog grožđa,
sok od pola limuna,
čokolada,
250 g mlevenih lešnika,
100 g smokvi,
250 g južnog voća (ananas, banana, urma...).
Posne kuglice od smokvi
Sastojci za posne kuglice od smokvi:
300 g suvih smokvi,
200 g mlevenih oraha,
200 g suvog grožđa,
200 g badema,
300 g šećera,
2 kesice vanilin šećera.
Posno predjelo od šargarepe
Sastojci za posno predjelo od šargarepe:
8 šargarepa,
glavica crvenog luka,
kašika ulja od oraha ili kikirija,
2 kašike suvog grožđa,
1 kašika mlevenih oraha,
sok jednog limuna,
1 kašika sitno iseckanog peršuna,
1 kašika sitno iseckane mirođije,
prstohvat karija,
1 kašičica soli,
1/4 kašičice bibera.
Kadaif
Sastojci za kadaif:
400 g tankih rezanaca,
150 g biljnog margarina,
300 g šećera,
200 g oraha,
50 g suvog grožđa,
1 limun.
Domaća posna baklava
Sastojci za domaću posnu baklavu:
500 g tankih kora,
150 g mlevenih oraha,
200 g šećera,
150 g suvog grožđa,
prezle.
Za preliv:
600 g šećera,
3 dl vode.
Posne rum bombice
Sastojci za posne rum bombice:
250 g margarina,
250 g šećera u prahu,
250 g samlevenog keksa,
100 g mlevenih oraha,
kokosovo brašno,
malo ruma,
suvo grožđe ili lešnik.
Posne nepečene štanglice
Sastojci za posne nepečene štanglice:
250 g margaraina,
250 g šećera u prahu,
250 g mlevenog keksa,
250 g ratluka,
250 g suvog grožđa,
malo ruma.