POSNA JELA SA SASTOJKOM: tikvica
Zapečeni hleb sa povrćem
Sastojci za zapečeni hleb sa povrćem:
8 kriški integralnog hleba,
1 zelena paprika,
1 manja tikvica,
2 paradajza,
1 kašičica seckanog vlašca,
1 čen belog luka,
100 g biljnog sira (od soje),
1 manja ljuta papričica,
so,
biber,
maslinovo ulje.
Posna supa od dunje
Sastojci za posnu supu od dunje:
2 veća krompira,
2 veće šargarepe,
koren zeleni,
žuta tikvica,
1 kg očišćene dunje,
šoljica ulja,
so,
biber,
bosiljak,
matičnjak.
Posna čorba od povrća
Sastojci za posnu čorbu sa povrćem:
4 šargarepe,
2 peršuna,
2 paštrnaka,
1 glavica crnog luka,
1 manja tikvica,
1 paradajz,
250 ml soka od paradajza,
1 krompir,
1 dl (pola šolje) pirinča,
so,
biber,
ulje.
Postan sote sa povrćem
Sastojci za postan sote sa povrćem:
200 g šargarepe,
150 g crnog luka,
200 g patlidžana,
200 g tikvica,
300 g šampinjona,
3-4 kašike soja sosa,
2 kašike paradajz pirea,
peršun,
so,
biber,
ulje.
Posna supa od pasulja i boranije
Sastojci za posnu supu od pasulja i boranije:
300 g mladog belog pasulja,
200 g zelene boranije,
manja tikvica,
čen belog luka,
kriška celera,
veza peršuna,
so,
biber.
Posna šarena salata sa integralnim pirinčem
Sastojci za posnu šarenu salatu:
300 g integralnog pirinča,
100 g graška ili boranije,
100 g mladih tikvica,
1 zelena paprika,
1 crvena paprika,
2 šargarepe,
čen belog luka,
malo peršuna,
sok od pola limuna,
100 g kiselih krastavaca,
biber,
so.
Posne prolećne rolnice
Sastojci za posne prolećne rolnice:
pakovanje tankih kora za pitu,
100 g šargarepe,
100 g kupusa,
100 g celera,
100 g tikvica,
soja sos,
biber,
so,
ulje.
Vegetarijanski đuveč
Sastojci za vegetarijanski đuveč:
1 kg crnog luka,
6 bamija,
1 plavi patlidžan,
2 šoljice pirinča,
1 veza peršuna,
1 list celera,
6 paradajza,
4 krompira,
2 tikvice,
3 crvene paprike "šilje",
maslinovo ulje,
biber,
aleva paprika,
so.