Posne punjene tikvice sa pirinčem

505
- Advertisement -

Posne punjene tikvice sa pirinčem

Advertisements

Sastojci za posne punjene tikvice sa pirinčem:

  • 4 tikvice,
  • 1 šolja pirinča,
  • 1 glavica crnog luka, sitno iseckana,
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana,
  • 2 paradajza, iseckana,
  • 1 kašika maslinovog ulja,
  • 1 kašičica suvog origana,
  • so i biber po ukusu,
  • sveži peršun za dekoraciju.

Posne punjene tikvice sa pirinčem se pripremaju na sledeći način:

  1. Tikvice preseći na pola po dužini i izdubiti unutrašnjost kašikom, ostavljajući tanak sloj. Izdubljene delove sačuvati.
  2. Na maslinovom ulju propržiti crni i beli luk dok ne postanu zlatno smeđi. Dodati izdubljene delove tikvica i paradajz, te pržiti dok paradajz ne omekša. Dodati pirinač, origano, so i biber. Kuvati dok pirinač nije gotov, povremeno dodajući malo vode po potrebi.
  3. Puniti izdubljene tikvice pripremljenom smesom od pirinča i povrća.
  4. Rasporediti punjene tikvice u posudu za pečenje, dodati malo vode na dno posude i pokriti aluminijumskom folijom. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-40 minuta, dok tikvice ne omekšaju.
  5. Poslužiti tople, dekorisane svežim peršunom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne punjene tikvice sa pirinčem
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -