Posne tikvice punjene pečurkama

387
- Advertisement -

Posne tikvice punjene pečurkama

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne tikvice punjene pečurkama:

  • 4 srednje tikvice,
  • 250 g svežih pečuraka (šampinjoni, vrganji),
  • 1 crni luk, sitno seckan,
  • 2 čena belog luka, sitno seckana,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 1 kašika sitno seckanog peršuna,
  • so i biber po ukusu.

Posne tikvice punjene pečurkama se pripremaju na sledeći način:

  1. Tikvice operite, presecite po dužini na pola i izdubite sredinu, ostavljajući oko 1 cm debelu koru. Izdubljeno meso tikvica sitno iseckajte i ostavite sa strane.
  2. U tiganju zagrejte maslinovo ulje, pa dodajte crni i beli luk. Pržite dok ne postanu staklasti.
  3. Dodajte sitno seckane pečurke i meso tikvica. Pržite dok povrće ne omekša i sva tečnost ne ispari.
  4. Sklonite tiganj sa vatre, dodajte peršun, so i biber po ukusu.
  5. Tikvice napunite pripremljenom smesom, poređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje.
  6. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 25-30 minuta, dok tikvice ne omekšaju i lagano porumene.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne tikvice punjene pečurkama
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
21star1stargraygraygray Based on 1 Review(s)
- Advertisement -