Posne tikvice punjene pečurkama se pripremaju na sledeći način:
Tikvice operite, presecite po dužini na pola i izdubite sredinu, ostavljajući oko 1 cm debelu koru. Izdubljeno meso tikvica sitno iseckajte i ostavite sa strane.
U tiganju zagrejte maslinovo ulje, pa dodajte crni i beli luk. Pržite dok ne postanu staklasti.
Dodajte sitno seckane pečurke i meso tikvica. Pržite dok povrće ne omekša i sva tečnost ne ispari.
Sklonite tiganj sa vatre, dodajte peršun, so i biber po ukusu.
Tikvice napunite pripremljenom smesom, poređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 25-30 minuta, dok tikvice ne omekšaju i lagano porumene.
Sastojci za posno jelo od karfiola iz rerne sa kremom od tikvica:1 glavica karfiola,400g tikvice,1/2 glavice luka,1 struk praziluka,1 struk celera,maslinovo ulje,biber,beli biber,1 kašičica estragona,4-5 čena belog luka,so, prezle.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više