Naslovna Sastojci Tikvica

Sastojak: tikvica

Posne tofu rolnice sa povrćem

Posne tofu rolnice sa povrćem

Sastojci za posne tofu rolnice sa povrćem: 200 g tofu sira, 1 šargarepa, 1 tikvica,  1 crvena paprika, 2 šolje prokuvane i ohlađene kinoe, 2 kašike sojinog sosa, 1 kašika maslinovog ulja, 1 kašičica svežeg đumbira,  1 kašičica belog luka u prahu, So i biber po ukusu, Listovi riže za umotavanje. Sastojci za umak: 3 kašike sojinog sosa, 1 kašika susamovog ulja, 1 kašika soka od limete, 1 kašika javorovog sirupa ili agava sirupa, 1 kašičica svežeg đumbira.
Posno povrće sa karijem i kokosovim mlekom

Posno povrće sa karijem i kokosovim mlekom

Sastojci za posno povrće sa karijem i kokosovim mlekom: 2 šargarepe, 1 crvena paprika, 1 tikvica, 1 crveni luk, 100g šitaki pečuraka, 40g neutralne pavlake, 200ml kokosovog mleka, 30g paradajz pelata, 10g svežeg đumbira, 20g kari začina, čili papričica po ukusu (može se koristiti i melevena ljuta paprika), 2 kašike maslinovog ulja, 40g pirinča (oko 1/4 šolje).
Posne pohovane šnicle od tikvica sa humusom

Posne pohovane šnicle od tikvica sa humusom

Sastojci za posne pohovane šnicle od tikvica sa humusom: 2 srednje velike tikvice, 1 šolja brašna (može biti integralno ili korišćeno brašno od leblebija za dodatnu posnost), 1 šolja prezli (koristite posne prezle), so i biber po ukusu, 1 kašičica belog luka u prahu, 1/2 kašičice crvene paprike u prahu (opciono), Biljno ulje za prženje, 1 konzerva leblebija, 2 kašike tahinija (sezamovog putera), 2 kašike maslinovog ulja, 1 limun, 1 čen belog luka, Malo svežeg peršuna ili nane za garnituru (opciono).
Posni đuveč od heljde i povrća

Posni đuveč od heljde i povrća

Sastojci za posni đuveč od heljde i povrća:1 šolja heljde,1 glavica crnog luka,1 paprika,1 rendana šargarepa,1 manja tikvica,1 manji plavi patlidžan,2 krompira iseckana na kockice,1oog graška,1 kašika sitno seckanog lista peršuna,2 kašike suncokretovog ulja,1 kašičica aleve paprike,so,mleveni crni biber.
Posna prolećna čorba

Posna prolećna čorba

Sastojci za posnu prolećnu čorbu:1 mlada tikvica,1 manji praziluk,200g šampinjona,manja konzerva paradajz pelata,biber,suvi začin,malo peršuna.
Posne njoke u paradajz sosu sa povrćem

Posne njoke u paradajz sosu sa povrćem

Sastojci za posne njoke u pardajz sosu sa povrćem:500g posnih njoka,2 kašike maslinovog ulja,1 crni luk, 2 čena belog luka,1 crvena paprika,1 šargarepa, 1 tikvica,so i biber,sveži začini.Za sos:1 konzerva pasiranih paradajza,2 kašike paradajz pirea,1 kašika maslinovog ulja,1 crni luk,2 čena belog luka, 1 kašičica sušenog origana,1/2 kašičice sušenog bosiljka,so i biber.
Posna musaka od tikvica i koprive

Posna musaka od tikvica i koprive

Sastojci za posnu musaku od tikvica i koprive:2 tikvice isečene na uzdužne trake,2 sitno sečene glavice luka,2 rendane šargarepe,1 crvena paprika isečena na manje kocke,1 šolja pirinča dugo zrno (2dl),100g koprive,1 veza sremuša (ako ima) ili 2-3 čena belog luka,so,biber4 kašike uljabiljna pavlaka.
Posni kuskus sa povrćem

Posni kuskus sa povrćem

Sastojci za posni kuskus sa povrćem:400g šampinjona,1 tikvica,1 šargarepa,200g kukuruza šećerca,1 veza mladog luka,1 čen belog luka,so, biber,ljuta crvena mlevena paprika,1 kašičica gustina,suvi bosiljak,150g kuskusa,200ml bujona,ulje.
Posne pljeskavice sa tikvicama i krompirom

Posne pljeskavice sa tikvicama i krompirom

Sastojci za posne pljeskavice sa tikvicama i krompirom:1kg tikvica,500g krompira,veza svežeg peršuna,biber i so,suvi vlašac,2 čena belog luka,100g brašna,ulje za prženje.
Posna tortilja sa povrćem

Posna tortilja sa povrćem

Sastojci za posnu tortilju sa povrćem:2 tortilje sa čia semenkama,300g paradajza iz konzerve,1/2 glavice crvenog luka,2 čena belog luka,1/2 kašičice dimljene paprike,1 avokado,sok od pola limete,so,1 ljuta papričica,sveži peršun,grilovana tikvica,grilovana paprika,grilovani crveni luk,malo ulja.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -