- Advertisement -
Sastojci za posne pečene tikvice sa orasima:
- 3 srednje tikvice,
- 100 g oraha (mlevenih ili sitno seckanih),
- 2 čena belog luka,
- 3 kašike maslinovog ulja,
- so i biber po ukusu,
- sveži peršun za dekoraciju,
- 1 kašičica limunovog soka.
Posne pečene tikvice sa orasima se pripremaju na sledeći način:
- Tikvice operite i iseckajte na kolutove ili po dužini. Posolite ih i ostavite da odstoje 10 minuta kako bi pustile višak vode. Zatim ih osušite kuhinjskim papirom.
- U pleh obložen papirom za pečenje poređajte tikvice, prelijte maslinovim uljem i dodajte seckani beli luk. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta, dok ne porumene.
- Nakon pečenja, pospite ih sitno seckanim ili mlevenim orasima i svežim peršunom. Prelijte s nekoliko kapi limunovog soka za dodatnu svežinu.
- Tikvice servirajte tople kao glavno jelo ili prilog uz posna jela.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posne pečene tikvice sa orasima
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -