Posne pečene tikvice sa orasima

71
- Advertisement -

Posne pečene tikvice sa orasima

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne pečene tikvice sa orasima:

  • 3 srednje tikvice,
  • 100 g oraha (mlevenih ili sitno seckanih),
  • 2 čena belog luka,
  • 3 kašike maslinovog ulja,
  • so i biber po ukusu,
  • sveži peršun za dekoraciju,
  • 1 kašičica limunovog soka.

Posne pečene tikvice sa orasima se pripremaju na sledeći način:

  1. Tikvice operite i iseckajte na kolutove ili po dužini. Posolite ih i ostavite da odstoje 10 minuta kako bi pustile višak vode. Zatim ih osušite kuhinjskim papirom.
  2. U pleh obložen papirom za pečenje poređajte tikvice, prelijte maslinovim uljem i dodajte seckani beli luk. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta, dok ne porumene.
  3. Nakon pečenja, pospite ih sitno seckanim ili mlevenim orasima i svežim peršunom. Prelijte s nekoliko kapi limunovog soka za dodatnu svežinu.
  4. Tikvice servirajte tople kao glavno jelo ili prilog uz posna jela.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne pečene tikvice sa orasima
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -