Posni rižoto sa tikvicama i pečurkama

208
- Advertisement -

Posni rižoto sa tikvicama i pečurkama

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni rižoto sa tikvicama i pečurkama:

  • 200 g arborio pirinča (ili drugog za rižoto),
  • 1 tikvica, isečena na kockice,
  • 200 g pečuraka (šampinjoni ili vrganji), isečeni na tanke kriške,
  • 1 crni luk, sitno iseckan,
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana,
  • 750 ml povrćnog bujona,
  • 100 ml belog vina (opciono),
  • 3 kašike maslinovog ulja,
  • so i biber po ukusu,
  • svež peršun za dekoraciju.

Posni rižoto sa tikvicama i pečurkama se priprema na sledeći način:

  1. U dubljem tiganju zagrejte 2 kašike maslinovog ulja i dodajte sitno iseckan crni luk. Pržite dok ne postane staklast, pa dodajte beli luk.
  2. Dodajte pečurke i tikvice i pržite dok ne omekšaju i lagano porumene, oko 5 minuta. Izvadite povrće iz tiganja i ostavite sa strane.
  3. U isti tiganj dodajte preostalu kašiku ulja i sipajte pirinač. Pržite 2-3 minuta dok pirinač ne postane svetlo zlatan.
  4. Sipajte vino (ako ga koristite) i kuvajte dok alkohol ne ispari. Zatim počnite da dodajete povrćni bujon po malo, neprestano mešajući dok se pirinač ne skuva, a tečnost ne upije.
  5. Vratite pečurke i tikvice u rižoto, promešajte i kuvajte još 2-3 minuta. Posolite i pobiberite po ukusu.
  6. Servirajte toplo, posuto svežim peršunom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni rižoto sa tikvicama i pečurkama
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)
- Advertisement -