- Advertisement -
Sastojci za posni ražnjići od makarona:
- 200 g posnih makarona (penne, fusilli ili slično),
- 1 tikvica, isečena na kolutiće,
- 1 crvena paprika, isečena na kvadratiće,
- 1 žuta paprika, isečena na kvadratiće,
- 200 g šampinjona, prepolovljenih,
- 1/4 šolje maslinovog ulja,
- 2 čena belog luka, sitno iseckana,
- sok od jednog limuna,
- so i biber po ukusu,
- drveni ražnjići.
Posni ražnjići od makarona se pripremaju na sledeći način:
- Kuvajte makarone prema uputstvu na pakovanju dok ne postanu al dente. Procedite i ostavite da se ohlade.
- Dok se makaroni hlade, pripremite povrće i pomešajte ga sa maslinovim uljem, belim lukom, limunovim sokom, solju i biberom.
- Na drvene ražnjiće naizmenično nanižite makarone i povrće.
- Ražnjiće pecite na grilu ili tiganju na srednjoj temperaturi, okrećući ih dok povrće ne postane mekano i lagano zapečeno.
- Poslužite odmah, uz dodatak sveže salate ili kao glavno jelo.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni ražnjići od makarona
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
- Advertisement -