Posni ražnjići od makarona

377
- Advertisement -

Posni ražnjići od makarona

Advertisements

Sastojci za posni ražnjići od makarona:

  • 200 g posnih makarona (penne, fusilli ili slično),
  • 1 tikvica, isečena na kolutiće,
  • 1 crvena paprika, isečena na kvadratiće,
  • 1 žuta paprika, isečena na kvadratiće,
  • 200 g šampinjona, prepolovljenih,
  • 1/4 šolje maslinovog ulja,
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana,
  • sok od jednog limuna,
  • so i biber po ukusu,
  • drveni ražnjići.

Posni ražnjići od makarona se pripremaju na sledeći način:

  1. Kuvajte makarone prema uputstvu na pakovanju dok ne postanu al dente. Procedite i ostavite da se ohlade.
  2. Dok se makaroni hlade, pripremite povrće i pomešajte ga sa maslinovim uljem, belim lukom, limunovim sokom, solju i biberom.
  3. Na drvene ražnjiće naizmenično nanižite makarone i povrće.
  4. Ražnjiće pecite na grilu ili tiganju na srednjoj temperaturi, okrećući ih dok povrće ne postane mekano i lagano zapečeno.
  5. Poslužite odmah, uz dodatak sveže salate ili kao glavno jelo.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni ražnjići od makarona
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
- Advertisement -