Posni pečeni paradajz punjen povrćem

87
- Advertisement -

Posni pečeni paradajz punjen povrćem

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni pečeni paradajz punjen povrćem:

  • 6 većih paradajza,
  • 1 crvena paprika,
  • 1 tikvica,
  • 1 šargarepa,
  • 1 crveni luk,
  • 2 čena belog luka,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 100 g kuvanog pirinča,
  • 1 kašičica origana,
  • so i biber po ukusu,
  • svež peršun za ukrašavanje.

Posni pečeni paradajz punjen povrćem se priprema na sledeći način:

  1. Paradajze operite, pažljivo odsecite vrhove i izdubite sredinu kašičicom, pazeći da ne oštetite zidove. Izdubljeni deo paradajza sačuvajte za punjenje.
  2. Na maslinovom ulju propržite sitno seckan crveni luk i beli luk, zatim dodajte šargarepu, tikvicu i crvenu papriku, sve sečeno na sitne kockice. Kuvajte povrće dok ne omekša, zatim dodajte izdubljeni deo paradajza i kuvani pirinač. Posolite, pobiberite i začinite origanom.
  3. Paradajze napunite pripremljenim povrćnim filom, poklopite ih odsečenim vrhovima, i poređajte ih u pleh premazan uljem.
  4. Pecite u rerni zagrejanoj na 180°C oko 25 minuta, dok paradajz ne postane mekan.
  5. Ukrasite svežim peršunom i poslužite kao predjelo ili glavno jelo uz salatu.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni pečeni paradajz punjen povrćem
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -