- Advertisement -
Sastojci za hrskavi krompir iz rerne:
- 1 kg krompira,
- 50 ml maslinovog ulja,
- čen belog luka,
- 50 g posnog margarina,
- 2 kašike timijana,
- 2 kašike vlašca,
- peršun,
- so.
Hrskavi krompir iz rerne se priprema na sledeći način:
- Krompir operite sunđerom i po dužini odrežite tanku krišku da bi mogao čvrsto da stoji u tanjiru.
- Izrežite na tanke kriške, ali ne do kraja da bi ostao u komadu.
- Krompire poređajte u pleh obložen masnim papirom.
- Maslinovo ulje izmešajte sa otopljenim margarinom, sitno seckanim belim lukom i prelijte što dublje između kriški.
- Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 40 minuta, dok ne dobiju zlatnosmeđu boju.
- Tokom poslednjih pet minuta pečenja krompir pospite usitnjenim peršunom, timijanom i vlašcem, posolite i poslužite.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Hrskavi krompir iz rerne
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -