Posna krem čorba sa amarantom

328
- Advertisement -

Posna krem čorba sa amarantom

Advertisements

Sastojci za posnu krem čorbu sa amarantom:

  • 5 kašika amaranta,
  • 200g šargarepe,
  • 1 glavica crnog luka,
  • 1 kašika margarina,
  • 600ml bistre supe od povrća,
  • 100ml posne pavlake,
  • 2 kašike sitno seckanog vlašca,
  • so,
  • mleveni crni biber.

Posna krem čorba sa amarantom se priprema na sledeći način:

  1. Na smanjenoj temperaturi prodinstati zrna amaranta na suvo i samleti ga najfinije u mlinu za kafu.
  2. Na ugrejanom margarinu propržiti očišćeni i oprani crni luk isečen na rebarca i šargarepu na tanke kolutove.
  3. Preliti supom od povrća i kuvati na smanjenoj temperaturi oko 15 minuta, a zatim propasirati.
  4. Pavlaku i umešati u čorbu, posoliti i pobiberiti.
  5. Posuti sitno seckanim listom vlašca (ili lista peršuna).
  6. Poslužiti toplo.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna krem čorba sa amarantom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
- Advertisement -