Posna krem čorba sa amarantom Autor: Posni recepti - 01/11/2023 145 FacebookViberWhatsAppTwitterPinterestCopy URL - Advertisement - - Sponzor recepta - Sastojci za posnu krem čorbu sa amarantom: 5 kašika amaranta, 200g šargarepe, 1 glavica crnog luka, 1 kašika margarina, 600ml bistre supe od povrća, 100ml posne pavlake, 2 kašike sitno seckanog vlašca, so, mleveni crni biber. Posna krem čorba sa amarantom se priprema na sledeći način: Na smanjenoj temperaturi prodinstati zrna amaranta na suvo i samleti ga najfinije u mlinu za kafu. Na ugrejanom margarinu propržiti očišćeni i oprani crni luk isečen na rebarca i šargarepu na tanke kolutove. Preliti supom od povrća i kuvati na smanjenoj temperaturi oko 15 minuta, a zatim propasirati. Pavlaku i umešati u čorbu, posoliti i pobiberiti. Posuti sitno seckanim listom vlašca (ili lista peršuna). Poslužiti toplo. OCENITE RECEPT: Naziv recepta:Posna krem čorba sa amarantom Autor:posnajela.rsObjavljen: 2023-11-01Vreme za pripremu: 30MProsečna ocena: 5 Based on 1 Review(s) - Advertisement -