- Advertisement -
Sastojci za posnu krem čorbu sa amarantom:
- 5 kašika amaranta,
- 200g šargarepe,
- 1 glavica crnog luka,
- 1 kašika margarina,
- 600ml bistre supe od povrća,
- 100ml posne pavlake,
- 2 kašike sitno seckanog vlašca,
- so,
- mleveni crni biber.
Posna krem čorba sa amarantom se priprema na sledeći način:
- Na smanjenoj temperaturi prodinstati zrna amaranta na suvo i samleti ga najfinije u mlinu za kafu.
- Na ugrejanom margarinu propržiti očišćeni i oprani crni luk isečen na rebarca i šargarepu na tanke kolutove.
- Preliti supom od povrća i kuvati na smanjenoj temperaturi oko 15 minuta, a zatim propasirati.
- Pavlaku i umešati u čorbu, posoliti i pobiberiti.
- Posuti sitno seckanim listom vlašca (ili lista peršuna).
- Poslužiti toplo.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 2 Review(s)
Posna krem čorba sa amarantom
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -