- Advertisement -
Sastojci za posne pržene škampe na avokadu:
- 1 vlašac,
- sok od 2 limete,
- 4 kašike čili sosa,
- 2 avokada,
- čen belog luka,
- 12 škampa ( sirovih bez ljuske),
- 2 kašike ulja,
- so, biber,
- zelena salata.
Posni prženi škampi se pripremaju na sledeći način:
- Vlašac oprati, iseći na kolutiće i pomešati sa sokom od limete i čili sosom.
- Avokado prepoloviti i očistiti. Iseći ga na tanke režnjeve i poredjati po plitkoj činiji i posuti ga pripremljenom marinadom.
- Prekriti folijom i ostaviti oko 30 min u frižideru.
- Beli luk sitno iseckati, škampe oprati i prosušiti.
- Zagrejati ulje , pa propržiti beli luk i škapme oko 3 min.
- Posoliti i pobiberiti po ukusu.
- Oprati listove salate, prosušiti i na 4 tanjira raspodeliti salatu preko nje servirati avokado, pa škampe.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni prženi škampi na avokadu
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -