Posni prženi škampi na avokadu

689
- Advertisement -

Posni prženi škampi na avokadu

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne pržene škampe na avokadu:

  • 1 vlašac,
  • sok od 2 limete,
  • 4 kašike čili sosa,
  • 2 avokada,
  • čen belog luka,
  • 12 škampa ( sirovih bez ljuske),
  • 2 kašike ulja,
  • so, biber,
  • zelena salata.

Posni prženi škampi se pripremaju na sledeći način:

  1. Vlašac oprati, iseći na kolutiće i pomešati sa sokom od limete i čili sosom.
  2. Avokado prepoloviti i očistiti. Iseći ga na tanke režnjeve i poredjati po plitkoj činiji i posuti ga pripremljenom marinadom.
  3. Prekriti folijom i ostaviti oko 30 min u frižideru.
  4. Beli luk sitno iseckati, škampe oprati i prosušiti.
  5. Zagrejati ulje , pa propržiti beli luk i škapme oko 3 min.
  6. Posoliti i pobiberiti po ukusu.
  7. Oprati listove salate, prosušiti i na 4 tanjira raspodeliti salatu preko nje servirati avokado, pa škampe.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni prženi škampi na avokadu
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -