Bundeva punjena pasuljem i ribom

Bundeva punjena pasuljem i ribom

Advertisement

Sastojci za bundevu punjenu pasuljem i ribom:

  • 1 slatka bundeva od 5 kg,
  • 800 g krupnog pasulja tetovca,
  • 800 g crnog luka,
  • 250 ml ulja,
  • aleva paprika,
  • so,
  • biber,
  • mešavina začina,
  • 1 dimljena skuša.

Bundeva punjena pasuljem i ribom se priprema na sledeći način:

  1. Pasulj prethodno oprati i ostaviti preko noći da nabubri. Sutradan vodu procediti, naliti novom. Kuvati 15 minuta. Ponovo vodu procediti i naliti novom, pa nastaviti sa kuvanjem.
  2. Crni luk iseckati, posoliti i pržiti na ulju. Kad porumeni dodati alevu papriku, biber, so i mešavinu začina po ukusu.
  3. Pasulj ocediti od vode, ali ne skroz. Kada se doda zaprška treba da bude gust. Isprženi luk dodati pasulju i sve lepo izmešati. Po potrebi još malo začiniti.
  4. Bundevi odseću vrh da bude u vidu poklopca. Sredinu izdubiti, očistiti i izvaditi seme. Na dno bundeve staviti dimljenu skušu, a preko ribe preručiti pripremljeni pasulj. Poklopiti odsečenim delom bundeve u vidu poklopca.
  5. U pleh za pečenje staviti 1 čašu vode i staviti nadevenu bundevu. Rernu zagrejati na 150 stepeni i peći 3 sata.

Bundevu na sto servirati tako pripremljenu. Skinuti poklopac i staviti kutlaču za sipanje, uz napomenu da se uz pasulj zagrebe i malo bundeve. Kombinacija je izuzetno lepa, ali treba voditi računa da bundeva bude slatka.

OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Bundeva punjena pasuljem i ribom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Na osnovu 3 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares