Posna musaka sa tunjevinom

1113
- Advertisement -

Posna musaka sa tunjevinom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu musaku sa tunjevinom:

  • 1kg krompira,
  • 2 glavice crni + crveni luk,
  • 3-4 čena belog luka,
  • 2 konzerve tunjevine,
  • 3 šargarepe,
  • po ukusu začini.

Za preliv:

  • 75g (1/4 kocke) margarina,
  • 4 kašike brašna,
  • 500ml biljnog mleka.

Posna musaka sa tunjevinom se priprema na sledeći način:

  1. Luk iseckajte i stavite da se dinsta.
  2. Dok se luk dinsta, šargarepu očistiti i narendati, pa dodati luku.
  3. Dinstati 5 minuta pa dodati oceđenu tunjevinu i sve dobro sjediniti i začiniti.
  4. Krompir očistiti i iseći tanko.
  5. Složiti krompir na dnu tepsije da pokrijete dno.
  6. Rasporediti 1/2 fila, pa ponovo krompir, pa drugu 1/2 fila i na kraju zatvoriti krompirom.
  7. Kada ste musaku složili napravite bešamel sos.
  8. Stavite margarin na laganu vatru da se istopi, pa dodate brašno i sjedinite, sacekajte minut dva dok ne počne da “cvrči” pa dodajite mleko uz konstantno mešanje da ne ostanu grudvice.
  9. Kada je gotovo prelite preko musake i pospite sa začinima po želji.
  10. Pecite 40-ak minuta na 200 C.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna musaka sa tunjevinom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)
- Advertisement -