- Advertisement -
Sastojci za posnu musaku sa tunjevinom:
- 1kg krompira,
- 2 glavice crni + crveni luk,
- 3-4 čena belog luka,
- 2 konzerve tunjevine,
- 3 šargarepe,
- po ukusu začini.
Za preliv:
- 75g (1/4 kocke) margarina,
- 4 kašike brašna,
- 500ml biljnog mleka.
Posna musaka sa tunjevinom se priprema na sledeći način:
- Luk iseckajte i stavite da se dinsta.
- Dok se luk dinsta, šargarepu očistiti i narendati, pa dodati luku.
- Dinstati 5 minuta pa dodati oceđenu tunjevinu i sve dobro sjediniti i začiniti.
- Krompir očistiti i iseći tanko.
- Složiti krompir na dnu tepsije da pokrijete dno.
- Rasporediti 1/2 fila, pa ponovo krompir, pa drugu 1/2 fila i na kraju zatvoriti krompirom.
- Kada ste musaku složili napravite bešamel sos.
- Stavite margarin na laganu vatru da se istopi, pa dodate brašno i sjedinite, sacekajte minut dva dok ne počne da “cvrči” pa dodajite mleko uz konstantno mešanje da ne ostanu grudvice.
- Kada je gotovo prelite preko musake i pospite sa začinima po želji.
- Pecite 40-ak minuta na 200 C.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posna musaka sa tunjevinom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -