Posna musaka sa tunjevinom se priprema na sledeći način:
Luk iseckajte i stavite da se dinsta.
Dok se luk dinsta, šargarepu očistiti i narendati, pa dodati luku.
Dinstati 5 minuta pa dodati oceđenu tunjevinu i sve dobro sjediniti i začiniti.
Krompir očistiti i iseći tanko.
Složiti krompir na dnu tepsije da pokrijete dno.
Rasporediti 1/2 fila, pa ponovo krompir, pa drugu 1/2 fila i na kraju zatvoriti krompirom.
Kada ste musaku složili napravite bešamel sos.
Stavite margarin na laganu vatru da se istopi, pa dodate brašno i sjedinite, sacekajte minut dva dok ne počne da “cvrči” pa dodajite mleko uz konstantno mešanje da ne ostanu grudvice.
Kada je gotovo prelite preko musake i pospite sa začinima po želji.
Sastojci za posnu pitu od soje i spanaća:
200g sojinog mesa,
200g spanaća,
1 crni luk,
2 čena belog luka,
200g integralnog brašna,
100ml sojinog mleka,
so, biber, suvi začin po ukusu,
2 kašike maslinovog ulja,
1 kašika soka od limuna,
kore za pitu.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više