Posna musaka sa tunjevinom se priprema na sledeći način:
Luk iseckajte i stavite da se dinsta.
Dok se luk dinsta, šargarepu očistiti i narendati, pa dodati luku.
Dinstati 5 minuta pa dodati oceđenu tunjevinu i sve dobro sjediniti i začiniti.
Krompir očistiti i iseći tanko.
Složiti krompir na dnu tepsije da pokrijete dno.
Rasporediti 1/2 fila, pa ponovo krompir, pa drugu 1/2 fila i na kraju zatvoriti krompirom.
Kada ste musaku složili napravite bešamel sos.
Stavite margarin na laganu vatru da se istopi, pa dodate brašno i sjedinite, sacekajte minut dva dok ne počne da “cvrči” pa dodajite mleko uz konstantno mešanje da ne ostanu grudvice.
Kada je gotovo prelite preko musake i pospite sa začinima po želji.
Sastojci za posni gulaš sa šampinjonima: 500g šampinjona, 2 glavice crnog luka, 1 šargarepa, 1 čen belog luka, 1 sveža babura paprika (može i zamrznuta), ulje, suvi začin, so i biber, peršun, 2 kašike paradajz pelata ili 1dl soka od paradajza.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više