Posna prolećna supa

10

Prolećna supa

- Advertisement -

Sastojci za posnu prolećnu supu:

  • 1/2 glavice crnog luka,
  • 2 kašike brašna,
  • 5 kašika ulja,
  • 3 čena belog luka,
  • 1 kašičica iseckanog svežeg peršuna,
  • 2 šargarepe,
  • 1 kašičica paradajz pirea,
  • 250 g očišćenog krompira,
  • 350 g graška,
  • mešavina začina.

Posna prolećna supa se priprema na sledeći način:

  1. Crni luk očistiti i sitno iseckati.
  2. Na ugrejanom ulju malo propržiti luk i dodati brašno, izgnječen beli luk, peršun i sitno iseckanu šargarepu.
  3. Naliti sa 1l vode, posoliti i kuvati pola sata na umerenoj temperaturi.
  4. Posle tog vremena supu procediti, ali tečnost ne bacati. Povrće izgnječiti i vratiti u supu. Izmešati i dodati na kockice isečeni krompir i grašak.
  5. Posoliti, pobiberiti i dodati paradajz pire.
  6. Naliti sa još malo vode ako je potrebno, pošto supa ne treba da bude isuviše gusta.
  7. Kuvati dok krompir i grašak ne budu mekani.
  8. Na kraju začiniti po ukusu i supu poslužiti uz kockice prepečenog hleba.
Posna prolećna supa
5 (100%) 1