Posne paprike punjene pečurkama

Posne paprike punjene pečurkama

Advertisement

Sastojci za posne paprike punjene pečurkama:

  • 2 šoljice ulja,
  • 500 g paradajza,
  • 3 glavice crvenog luka,
  • 2 male šoljice pirinča,
  • 500 g pečuraka,
  • 10 kom paprika,
  • vezica peršunovog lista,
  • so.

Posne paprike punjene pečurkama se pripremaju na sledeći način:

  1. Propržiti na ulju iseckan luk, dodati seckane pečurke, propržite pa dodajte baren pirinač i seckan peršunov list.
  2. Sve izmešajte, dodajte so i biber i ostavite da se hladi.
  3. Paprike očistite, operite, izvadite im drške i punite nadevom.
  4. Ređajte u podmazan zemljani ili vatrostalni sud.
  5. Paradajz oljuštite, sitno iseckajte i njime prelijte složene paprike.
  6. Dodajte i malo vode da jelo ogrezne u tečnosti.
  7. Pecite u zagrejanoj pećnici, na jakoj temperaturi dok ne provri, zatim nastavite peći na tihoj vatri dok jelo po površini ne dobije rumenu boju.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne paprike punjene pečurkama
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
4.51star1star1star1star1star Na osnovu 21 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares