- Advertisement -
Sastojci za posne paprike punjene pečurkama:
- 2 šoljice ulja,
- 500 g paradajza,
- 3 glavice crvenog luka,
- 2 male šoljice pirinča,
- 500 g pečuraka,
- 10 kom paprika,
- vezica peršunovog lista,
- so.
Posne paprike punjene pečurkama se pripremaju na sledeći način:
- Propržiti na ulju iseckan luk, dodati seckane pečurke, propržite pa dodajte baren pirinač i seckan peršunov list.
- Sve izmešajte, dodajte so i biber i ostavite da se hladi.
- Paprike očistite, operite, izvadite im drške i punite nadevom.
- Ređajte u podmazan zemljani ili vatrostalni sud.
- Paradajz oljuštite, sitno iseckajte i njime prelijte složene paprike.
- Dodajte i malo vode da jelo ogrezne u tečnosti.
- Pecite u zagrejanoj pećnici, na jakoj temperaturi dok ne provri, zatim nastavite peći na tihoj vatri dok jelo po površini ne dobije rumenu boju.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posne paprike punjene pečurkama
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -