- Advertisement -
Sastojci za posne raviole sa spanaćem:
Za testo:
- 2 šolje brašna,
- 1/2 šolje vode,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- prstohvat soli.
Za fil:
- 250 g svežeg spanaća,
- 200 g tofu sira,
- 2 čena belog luka, sitno iseckana,
- so i biber po ukusu,
- 1 kašika maslinovog ulja.
Posni ravioli sa spanaćem se pripremaju na sledeći način:
- U velikoj posudi pomešajte brašno i so.
- Dodajte maslinovo ulje i postepeno dodajte vodu, mešajući dok ne dobijete glatko testo.
- Mesite testo na pobrašnjenoj površini oko 5 minuta, dok ne postane elastično.
- Umotajte testo u plastičnu foliju i ostavite da odmara 30 minuta.
- Operite i očistite spanać, a zatim ga kratko blanširajte u kipućoj vodi.
- Ocedite spanać i isecite ga na sitno.
- U tiganju zagrejte maslinovo ulje i dodajte iseckani beli luk, pržite kratko dok ne zamiriše.
- Dodajte spanać i pržite još par minuta.
- U posudu stavite tofu sir i izgnječite ga viljuškom, dodajte spanać, so i biber po ukusu. Dobro promešajte.
- Razvucite testo na pobrašnjenoj površini što tanje možete.
- Isecite testo na kvadrate ili krugove (oko 5 cm).
- Na sredinu svakog kvadrata ili kruga stavite po kašičicu fila.
- Preklopite testo preko fila i pritisnite ivice viljuškom da se dobro zatvore.
- Kuvajte raviole u ključaloj vodi 3-5 minuta, dok ne isplivaju na površinu.
- Poslužite uz omiljeni posni sos.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor:
Posni ravioli sa spanaćem
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -