Posni ravioli sa spanaćem

112
- Advertisement -

Posni ravioli sa spanaćem

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne raviole sa spanaćem:

Za testo:

  • 2 šolje brašna,
  • 1/2 šolje vode,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • prstohvat soli.

Za fil:

  • 250 g svežeg spanaća,
  • 200 g tofu sira,
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana,
  • so i biber po ukusu,
  • 1 kašika maslinovog ulja.

Posni ravioli sa spanaćem se pripremaju na sledeći način:

  1. U velikoj posudi pomešajte brašno i so.
  2. Dodajte maslinovo ulje i postepeno dodajte vodu, mešajući dok ne dobijete glatko testo.
  3. Mesite testo na pobrašnjenoj površini oko 5 minuta, dok ne postane elastično.
  4. Umotajte testo u plastičnu foliju i ostavite da odmara 30 minuta.
  5. Operite i očistite spanać, a zatim ga kratko blanširajte u kipućoj vodi.
  6. Ocedite spanać i isecite ga na sitno.
  7. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i dodajte iseckani beli luk, pržite kratko dok ne zamiriše.
  8. Dodajte spanać i pržite još par minuta.
  9. U posudu stavite tofu sir i izgnječite ga viljuškom, dodajte spanać, so i biber po ukusu. Dobro promešajte.
  10. Razvucite testo na pobrašnjenoj površini što tanje možete.
  11. Isecite testo na kvadrate ili krugove (oko 5 cm).
  12. Na sredinu svakog kvadrata ili kruga stavite po kašičicu fila.
  13. Preklopite testo preko fila i pritisnite ivice viljuškom da se dobro zatvore.
  14. Kuvajte raviole u ključaloj vodi 3-5 minuta, dok ne isplivaju na površinu.
  15. Poslužite uz omiljeni posni sos.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni ravioli sa spanaćem
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -