- Advertisement -
Sastojci za gulaš sa pečurkama, sojom i pečenim paprikama:
- 200g šampinjona,
- 300g pečenih crvenih paprika,
- 50g sojinih šnicli,
- 1/2 praziluka,
- 250ml soka od paradajza,
- 1 šaka maslina,
- so, biber, origano, ulje.
Gulaš od pečuraka, soje i pečenih paprika se priprema na sledeći način:
- Sojine šnicle prelijte vodom i stavite da se kuvaju.
- Vodu nemojte soliti jer soja brzo upija so pa postaje preslana.
- Kuvajte šnicle nekih 15 minuta pošto voda provri, dok potpuno ne omekšaju, a onda ih ocedite.
- U vatrostalnu posudu ili manji pleh stavite pečurke isečene na krupnije komade, praziluk isečen na kolutove, pečenu papriku koju ste grubo iscepkali, sojine pahuljice i masline.
- Dobro posolite, začinite biberom i origanom, zalijte uljem i promešajte.
- Nalijte sok od paradajza.
- Ubacite u prethodno zagrejanu rernu na 250°C i pecite oko 45 minuta.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 1 Review(s)
Gulaš sa pečurkama, sojom i pečenim paprikama
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -