Sastojci za gulaš sa pečurkama, sojom i pečenim paprikama:
200gšampinjona,
300gpečenih crvenih paprika,
50gsojinih šnicli,
1/2praziluka,
250mlsoka od paradajza,
1 šakamaslina,
so, biber, origano, ulje.
Gulaš od pečuraka, soje i pečenih paprika se priprema na sledeći način:
Sojine šnicle prelijte vodom i stavite da se kuvaju.
Vodu nemojte soliti jer soja brzo upija so pa postaje preslana.
Kuvajte šnicle nekih 15 minuta pošto voda provri, dok potpuno ne omekšaju, a onda ih ocedite.
U vatrostalnu posudu ili manji pleh stavite pečurke isečene na krupnije komade, praziluk isečen na kolutove, pečenu papriku koju ste grubo iscepkali, sojine pahuljice i masline.
Dobro posolite, začinite biberom i origanom, zalijte uljem i promešajte.
Nalijte sok od paradajza.
Ubacite u prethodno zagrejanu rernu na 250°C i pecite oko 45 minuta.
Sastojci za posnu Božićnu tortu:
250 g šećera,
250 g brašna,
150 g oraha,
2,5 dl belog vina,
1 kašičica cimeta,
1 kašičica sode bikarbone.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više