Zapečena pastrmka sa povrćem

622
- Advertisement -

Zapečena pastrmka sa povrćem

Advertisements

Sastojci za zapečenu pastrmku sa povrćem:

  • 4 pastrmke,
  • 300 g crnog luka,
  • 300 g paradajza,
  • 300 g paprike,
  • 3 čena belog luka,
  • 100 ml belog vina,
  • 3 kašike ulja,
  • peršun,
  • celer,
  • biber,
  • so.

Zapečena pastrmka sa povrćem se priprema na sledeći način:

  1. Na ulju propržiti iseckan crni luk. Dodati iseckan beli luk, kratko propržiti i izručiti u posudu za pečenje.
  2. Dodati iseckanu papriku i paradajz, pa začiniti.
  3. Preko toga poređati očišćene i začinjene pastrmke, posuti iseckanim listom peršuna i celera.
  4. Preliti vinom, prekriti alu folijom i staviti u rernu zagrejanu na 200 stepeni C. Peći oko 30 minuta.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Zapečena pastrmka sa povrćem
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
- Advertisement -