- Advertisement -
Sastojci za posni pasulj prebranac:
- 400 g pasulja,
- 3 glavice crnog luka,
- 1 šargarepa,
- so,
- biber,
- ulje.
Posni pasulj prebranac se priprema na sledeći način:
- Oprati i potopiti pasulj da stoji dva sata.
- Skuvati pasulj i sačuvati oko 2 šolje vode u kojoj se pasulj kuvao (najbolje voda sa dna posude, jer sadrži više taloga).
- Namazati pleh uljem. U tiganju propržiti na ulju luk isečen na tanka rebarca.
- Dodati kuvan pasulj i sve dobro promešati.
- Ako se želi ljut prebranac, dodati sitno iseckanu ljutu papričicu. Zatim sve prebaciti u pleh, dodati oko 2 šolje tečnosti u kojoj se kuvao pasulj i peći na umerenoj vatri oko 30 minuta.
- Dodavati još vode ili tečnosti od pasulja u toku pečenja ako se pasulj mnogo suši. Peći poklopljeno.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posni pasulj prebranac
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -