- Advertisement -
Sastojci za posnu pastu sa patlidžanom i paradajzom:
- 250 g paste po izboru (penne, spaghetti, fusilli),
- 1 veliki patlidžan,
- 2 čena belog luka,
- 400 g paradajza (ili konzervisanog),
- 3 kašike maslinovog ulja,
- so i biber po ukusu,
- svež bosiljak za dekoraciju.
Posna pasta sa patlidžanom i paradajzom se priprema na sledeći način:
- Patlidžan operite i isecite na kockice. Posolite ga i ostavite da odstoji 10 minuta kako bi ispustio višak tečnosti, zatim ga isperite i osušite.
- U velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite sitno seckani beli luk.
- Dodajte patlidžan i pržite ga dok ne postane mekan i blago zlatan, oko 10 minuta.
- Dodajte iseckani paradajz, so i biber, pa kuvajte još 10-15 minuta dok sos ne zgusne.
- U međuvremenu skuvajte pastu prema uputstvu sa pakovanja.
- Skuvanu pastu procedite i dodajte u tiganj sa sosom od patlidžana i paradajza.
- Dobro promešajte i poslužite toplo, posuto svežim bosiljkom.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 1 Review(s)
Posna pasta sa patlidžanom i paradajzom
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -