1 kašika mlevenog lana (ili čia semenki) pomešane sa 5 kašika vode,
1 kašika dimljene paprike,
so i biber po ukusu,
maslinovo ulje za prženje,
posne lepinje za burger,
sveže povrće (zelena salata, paradajz, luk) za serviranje.
Posni burger od crnog pasulja se priprema na sledeći način:
U velikoj posudi izgnječite crni pasulj dok ne dobijete pastu. Dodajte sitno iseckani crni i beli luk, narendanu šargarepu, soja sos, prezle, mleveni lan (ili čia) pomešan sa vodom, dimljenu papriku, so i biber. Dobro izmešajte.
Od smese oblikujte pljeskavice veličine lepinje.
U tiganju zagrejte maslinovo ulje i pržite pljeskavice sa obe strane dok ne postanu hrskave i zlatne. Takođe ih možete peći u rerni na 200°C oko 20 minuta.
Poslužite pljeskavice u posnim lepinjama uz sveže povrće i dodatke po želji.
Sastojci za baget sa paradajzom i bosiljkom:
15 mini paradajza,
12 liski bosiljka isečenog na trakice,
2 čena belog luka, mrvljenog,
1 kašika crnog luka u prahu,
1 kašičica maslinovog ulja,
1 kašičica soja sosa,
1 kašičica crnog bibera,
francuski baget hleb 1/2, tanko sečen.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više