Posni burger od crnog pasulja

133
- Advertisement -

Posni burger od crnog pasulja

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni burger od crnog pasulja:

  • 400 g kuvanog crnog pasulja,
  • 1 crni luk, sitno iseckan,
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana,
  • 1 šargarepa, narendana,
  • 1 kašika soja sosa,
  • 50 g prezli (ili ovsenih pahuljica),
  • 1 kašika mlevenog lana (ili čia semenki) pomešane sa 5 kašika vode,
  • 1 kašika dimljene paprike,
  • so i biber po ukusu,
  • maslinovo ulje za prženje,
  • posne lepinje za burger,
  • sveže povrće (zelena salata, paradajz, luk) za serviranje.

Posni burger od crnog pasulja se priprema na sledeći način:

  1. U velikoj posudi izgnječite crni pasulj dok ne dobijete pastu. Dodajte sitno iseckani crni i beli luk, narendanu šargarepu, soja sos, prezle, mleveni lan (ili čia) pomešan sa vodom, dimljenu papriku, so i biber. Dobro izmešajte.
  2. Od smese oblikujte pljeskavice veličine lepinje.
  3. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i pržite pljeskavice sa obe strane dok ne postanu hrskave i zlatne. Takođe ih možete peći u rerni na 200°C oko 20 minuta.
  4. Poslužite pljeskavice u posnim lepinjama uz sveže povrće i dodatke po želji.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni burger od crnog pasulja
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -