- Advertisement -
Sastojci za posni burger od crnog pasulja:
- 400 g kuvanog crnog pasulja,
- 1 crni luk, sitno iseckan,
- 2 čena belog luka, sitno iseckana,
- 1 šargarepa, narendana,
- 1 kašika soja sosa,
- 50 g prezli (ili ovsenih pahuljica),
- 1 kašika mlevenog lana (ili čia semenki) pomešane sa 5 kašika vode,
- 1 kašika dimljene paprike,
- so i biber po ukusu,
- maslinovo ulje za prženje,
- posne lepinje za burger,
- sveže povrće (zelena salata, paradajz, luk) za serviranje.
Posni burger od crnog pasulja se priprema na sledeći način:
- U velikoj posudi izgnječite crni pasulj dok ne dobijete pastu. Dodajte sitno iseckani crni i beli luk, narendanu šargarepu, soja sos, prezle, mleveni lan (ili čia) pomešan sa vodom, dimljenu papriku, so i biber. Dobro izmešajte.
- Od smese oblikujte pljeskavice veličine lepinje.
- U tiganju zagrejte maslinovo ulje i pržite pljeskavice sa obe strane dok ne postanu hrskave i zlatne. Takođe ih možete peći u rerni na 200°C oko 20 minuta.
- Poslužite pljeskavice u posnim lepinjama uz sveže povrće i dodatke po želji.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni burger od crnog pasulja
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -