Posne lazanje sa tofuom i spanaćem

432
- Advertisement -

Posne lazanje sa tofuom i spanaćem

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne lazanje sa tofuom i spanaćem:

Fil:
  • 300g tofua,
  • 200g svežeg spanaća,
  • 1 crni luk,
  • 2 čena belog luka,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • so i biber po ukusu,
  • 1 kašičica suvog origana,
  • 1 kašičica suvog bosiljka.
Bešamel sos:
  • 2 kašike posnog biljnog margarina,
  • 2 kašike brašna,
  • 500ml posnog biljnog mleka,
  • so, biber i muskatni oraščić po ukusu.
Dodatno:
  • 250g posnih lazanja (prethodno kuvanih ili posebno dizajniranih za pečenje).

Posne lazanje sa tofuom i spanaćem se pripremaju na sledeći način:

  1. U tiganju zagrejte maslinovo ulje, dodajte crni luk i beli luk, propržite dok ne postanu staklasti.
  2. Dodajte izmrvljen tofu i propržite ga dok ne dobije zlatno smeđu boju.
  3. Dodajte iseckan spanać, origano, bosiljak, so i biber. Dinstajte dok spanać ne uvene.
  4. U drugom loncu, rastopite biljni margarin.
  5. Dodajte brašno i mešajte nekoliko minuta dok ne postane svetložuto.
  6. Postepeno dodajte posno biljno mleko uz neprestano mešanje kako biste izbegli grudvice.
  7. Nastavite kuvanje dok sos ne postane gusta smesa. Začinite solju, biberom i muskatnim oraščićem.
  8. U pleh stavite tanak sloj bešamel sosa.
  9. Zatim red lazanja, fil sa tofujem i spanaćem, pa opet bešamel sos.
  10. Ponavljajte slojeve dok ne potrošite sve sastojke.
  11. Završite slojem bešamela.
  12. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni Celzijusa oko 25-30 minuta ili dok lazanje ne postanu zlatno smeđe i hrskave.
  13. Izvadite iz rerne, ostavite da se malo ohladi, a zatim naseckajte i poslužite.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne lazanje sa tofuom i spanaćem
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -