- Advertisement -
Sastojci za posne lazanje sa tofuom i spanaćem:
Fil:
- 300g tofua,
- 200g svežeg spanaća,
- 1 crni luk,
- 2 čena belog luka,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- so i biber po ukusu,
- 1 kašičica suvog origana,
- 1 kašičica suvog bosiljka.
Bešamel sos:
- 2 kašike posnog biljnog margarina,
- 2 kašike brašna,
- 500ml posnog biljnog mleka,
- so, biber i muskatni oraščić po ukusu.
Dodatno:
- 250g posnih lazanja (prethodno kuvanih ili posebno dizajniranih za pečenje).
Posne lazanje sa tofuom i spanaćem se pripremaju na sledeći način:
- U tiganju zagrejte maslinovo ulje, dodajte crni luk i beli luk, propržite dok ne postanu staklasti.
- Dodajte izmrvljen tofu i propržite ga dok ne dobije zlatno smeđu boju.
- Dodajte iseckan spanać, origano, bosiljak, so i biber. Dinstajte dok spanać ne uvene.
- U drugom loncu, rastopite biljni margarin.
- Dodajte brašno i mešajte nekoliko minuta dok ne postane svetložuto.
- Postepeno dodajte posno biljno mleko uz neprestano mešanje kako biste izbegli grudvice.
- Nastavite kuvanje dok sos ne postane gusta smesa. Začinite solju, biberom i muskatnim oraščićem.
- U pleh stavite tanak sloj bešamel sosa.
- Zatim red lazanja, fil sa tofujem i spanaćem, pa opet bešamel sos.
- Ponavljajte slojeve dok ne potrošite sve sastojke.
- Završite slojem bešamela.
- Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni Celzijusa oko 25-30 minuta ili dok lazanje ne postanu zlatno smeđe i hrskave.
- Izvadite iz rerne, ostavite da se malo ohladi, a zatim naseckajte i poslužite.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posne lazanje sa tofuom i spanaćem
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -