Sastojci za posnu salata od krompira i krastavaca:
1 veći krastavac, oljušten i iseckan na kockice,
3 velika ili 4 mala krompira,
1 kašika senfa (po želji može i više),
ulje,
sirće,
so,
biber,
svež peršun.
Posna salata od krompira i krastavaca se priprema na sledeći način:
Iseckan krastavac posoliti i ostaviti da pusti vodu.
Krompir bariti u ljusci, kad bude skuvan oljuštiti ga dok je još topao i iseći na kockice.
Sipati krompir u sud u kome se nalazi krastavac (ne odlivati tečnost koju je pustio krastavac), zatim dodati ulje i sirce, promešati, pa dodati kašiku ili više senfa, biber, svež peršun i sve sjediniti.
Sastojci za svetogorsku čorbu:
glave od više vrsta morske ribe,
5-7 glavica crnog luka,
4-5 šargarepa,
posna sitna testenina,
koren celera,
aleva paprika,
so,
nekoliko zrna bibera,
celerov i peršunov list,
mirođija.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više