Gušce skuvati 500 g šećera sa malo vode i tome dodati sve mlevene orase.
Sve dobro izmešati, prokuvati šećer sa orasima dok se ne zgusne, skinuti ga sa vatre i masu podeliti na 3 dela.
Prvi deo obojiti sa 20 g kakaoa, drugi ostaviti kakav jeste, a treći deo obojiti sa nekoliko kapi ekstrata od maline.
Na dasku ovlaženu vodom izručiti sva tri dela, pa napraviti tri lista za tortu.
Prvi list premazati pekmezom od kajsija, preko njega staviti drugi deo i njega namazati pekmezom, preko njega staviti treći deo i preliti glazurom od kakaoa.
Glazura:
Skuvati 150 gr šećera, dodati 100 gr kakaoa, izmešati, skinuti sa vatre i mešati varjačom dok se preliv ne zgusne.
Za namaz od pasulja i rena potrebno je: 1 veća konzerva crvenog pasulja,
1 iseckan čen belog luka,
1 manja glavica crnog luka, sitno iseckana,
rena po ukusu, najmanje 1 kašičica, a moze i više,
ulje,
sirće,
so,
biber,
sitno seckan peršun.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više