Posni pečeni batat sa medom i orasima

80
- Advertisement -

Posni pečeni batat sa medom i orasima

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni pečeni batat sa medom i orasima:

  • 2 srednja batata (slatki krompir),
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 2 kašike meda (ili agavinog sirupa za vegansku verziju),
  • 50 g seckanih oraha,
  • so i biber po ukusu,
  • 1 kašičica cimeta (opciono).

Posni pečeni batat sa medom i orasima se priprema na sledeći način:

  1. Batat operite, oljuštite i iseckajte na kolutove ili kockice. Poređajte ga u pleh obložen papirom za pečenje.
  2. Prelijte batat maslinovim uljem, posolite i pobiberite po ukusu. Ako volite slatko-začinsku notu, dodajte i prstohvat cimeta.
  3. Pecite batat u rerni zagrejanoj na 200°C oko 30 minuta, dok ne omekša i ne porumeni.
  4. Dok je još topao, prelijte ga medom (ili agavinim sirupom) i pospite seckanim orasima. Lagano promešajte kako bi svi sastojci bili ravnomerno raspoređeni.
  5. Poslužite kao prilog ili laganu poslasticu.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni pečeni batat sa medom i orasima
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -