- Advertisement -
Sastojci za posni pečeni batat sa medom i orasima:
- 2 srednja batata (slatki krompir),
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 2 kašike meda (ili agavinog sirupa za vegansku verziju),
- 50 g seckanih oraha,
- so i biber po ukusu,
- 1 kašičica cimeta (opciono).
Posni pečeni batat sa medom i orasima se priprema na sledeći način:
- Batat operite, oljuštite i iseckajte na kolutove ili kockice. Poređajte ga u pleh obložen papirom za pečenje.
- Prelijte batat maslinovim uljem, posolite i pobiberite po ukusu. Ako volite slatko-začinsku notu, dodajte i prstohvat cimeta.
- Pecite batat u rerni zagrejanoj na 200°C oko 30 minuta, dok ne omekša i ne porumeni.
- Dok je još topao, prelijte ga medom (ili agavinim sirupom) i pospite seckanim orasima. Lagano promešajte kako bi svi sastojci bili ravnomerno raspoređeni.
- Poslužite kao prilog ili laganu poslasticu.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni pečeni batat sa medom i orasima
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -